Notícies

;
20 octubre 2008

La tromba d'aigua deixa pas a les valoracions i els serveis de neteja

“A aquestes hores la situació circulatòria és de completa normalitat, en aquest moment procedim a les tasques de neteja i a la quantificació dels danys causats per l'aiguat que ha afectat la població aquest cap de setmana”, afirmava l'edil de Medi Ambient i Obres, Agustín Fresquet.
Segons dades oficials, van arribar a caure fins a 200 litres per metre quadrat entre les 19.00 hores del dissabte fins a les 16.00 h del diumenge, la qual cosa va provocar el tall de diferents vies del municipi així com les diferents vies que uneixen la població amb Benicarló. El diumenge va arribar a quedar tallada fins i tot la N·340 entre les 11.00h i les 15.00h, la qual cosa va restringir totalment la comunicació entre els dos municipis.
Les zones més afectades han estat la Urb. Peñísmar, l'Av. Akra Leuke, la zona de l'Ullal i multitud de finques i camins rurals.
Durant aquest cap de setmana la Policia Local, que va duplicar els seus efectius, va atendre 155 serveis, concretament atenció de persones atrapades, peticions d'ajuda per inundació i rescat de vehicles.
Avui la Policia Local està realitzant visites als diferents immobles afectats per a quantificar els danys que aquest aiguat ha causat amb la finalitat d'emetre un informe que serà remès a la Generalitat Valenciana: “hem estat en contacte tot el cap de setmana amb el vicepresident Rambla, a qui enviarem la quantificació dels danys, que han estat molt importants en les zones i finques rurals, per a sol·licitar possibles inversions en arranjaments de camins rurals per part del Govern Autonòmic” afirmava Andrés Martínez, alcalde de Peníscola.
Tant el primer edil com el regidor de Medi Ambient i obres han realitzat també una ronda de visites als afectats per les inundacions per tal de quantificar els danys i tramitar les possibles ajudes, “la Regidoria d'Agricultura ha quantificat els danys en més de 100.000 €” ha assegurat l'edil.
L'empresa concessionària de la neteja en el municipi, FOBESA, ha posat en funcionament un equip format per 20 persones, 2 cubes de baldeig, 2 agranadores i 1 equip de neteja a pressió, per a netejar i eliminar restes de fang del passeig marítim i paral·lelament tres equips de neteja en camins rurals. A posteriori s'iniciarà la neteja d'altres zones afectades i la ubicació dels contenidors desplaçats per l'aigua.
La situació actual és de pre-emergència taronja, per la qual cosa s'aconsella que, per a la prevenció de danys majors en situacions d'intensa pluja:

Respectar les senyalitzacions de balisament que col·loquen els cossos de seguretat
Evitar el pas per barrancs i zones inundables
Contactar amb el 112 en cas d'inundació i necessitat de rescat

La Policia Local adverteix als propietaris dels immobles afectats que les tasques d'eixugament d'aigua només es podran començar quan les pluges hagen acabat, llevat que hi haja risc per a les persones ocupants de l'immoble que seran rescatades immediatament.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola