Notícies

;
31 julio 2008

XVI Festival de Bandes de Música Ciutat de Peníscola

Com ja és tradicional, el mes de juliol representa el final del curs musical de la Banda de Música de PENÍSCOLA, que és reprén a setembre amb les Festes Patronals de la Ciutat a la Mar. I també és tradició des de fa setze anys que este fi de curs estiga marcat per la música, amb la celebració del Festival de Bandes de Música Ciutat de PENÍSCOLA, que se celebra el darrer cap de setmana del mes de juliol. En esta setzena edició, la formació musical convidada ha estat la CIAC de la Vall d'Uixò, que junt amb l’amfitriona, van oferir un autèntic espectacle musical només tapat per l’apagada de llum que sofrí la ciutat, que va impedir la realització íntegra del repertori a l’amfitriona.

La cita fou el passat dissabte 26 de juliol a les 21 hores, als jardins del Parc d’Artilleria del Castell del Papa Luna, amb una entrada que rondava les 400 persones. Després de la presentació del Festival de la mà d’Isabel Simó Forner, la Banda de Música del Centre Instructiu d'Art i Cultura de la Vall d’Uixò obrí el concert amb el pasdoble Musical Apol·lo, d’A. Blanquer Ponsoda oferint a continuació la variació simfònica de J. Curnow Mutanza, per a finalitzar amb l’obertura Orient Express de P. Sparke, tot sota la batuta de José Luis Civera Domínguez.

Després del pertinent canvi d’escenari, fou presentada al públic assistent la formació musical amfitriona, la Banda de Música de l’Associació Musical Verge de l’Ermitana, que sota la batuta del seu director, Salvador García Sorlí, interpretà en primer lloc la marxa cristiana Crusllan, de J. R. Pasqual Vilaplana, per fer a continuació un canvi radical de registre amb la peça titulada La Tempranica, sarsuela de G. Jiménez. Finalment va iniciar l'última peça del seu repertori, Ireland: of legend and Lore, de R. W. Smith, però finalitzant-la als pocs compassos de l’inici degut a l’apagó que succeí al voltant de les deu de la nit, i que durà fins les 23.15 aproximadament, fet que obligà a suspendre el concert. No obstant, aprofitant la tornada de la llum, i ja al Casal Municipal de la localitat, es va procedir a l’entrega, per part de la presidenta de l’Associació Musical, Raquel Bayarri Bayarri, d’uns detalls commemoratius del Festival a la formació musical convidada. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola