Notícies

;
30 julio 2008

La Campanya Provincial de Detecció Precoç de l'EPOC arriba a la Ciutat a la Mar

Més de 120 consultes han sigut realitzades a Peníscola en relació amb la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (EPOC) durant la campannya informativa.

Un total de 60 espirometries i 60 coximetries, que mesuren els índexs de monòxid de carboni en la sang, es van realitzar a les persones interessades a conéixer el seu estat d'obstrucció pulmonar i afectació per tabaquisme.
Els objectius de la campanya que desenvolupa l'Associació Valenciana per a la Prevenció, Control i Tractament del Tabaquisme ( Azahar), són aconseguir la sensibilització de la societat i el fumador sobre els riscos del tabaquisme; la deshabituació dels fumadors; i el control de la malaltia en els seus estadis inicials per a millorar la qualitat de vida del pacient i estalviar, així, recursos sanitaris.
Fonts d'Azahar han confirmat que a més del centenar de persones que es van sotmetre a les proves del programa de prevenció, un altre centenar va sol·licitar informació respecte a la deshabituació, i s'hi van interessar per programes i centres d'ajuda.
El programa, que està adreçat a tots els ciutadans de la província de Castelló, no suposa  cap cost per a les persones interessades, que vulguen sotmetre's a un estudi, el perfil del qual està clarament definit en les estadístiques: fumador o exfumador major de 35 anys amb tos crònica o altres manifestacions d'afectació pulmonar a causa del tabaquisme.
"La campanya ha sigut un èxit a Peníscola, tant els veïns del municipi com nombrosos turistes han acudit a efectuar-se les proves i a informar-se de quina manera el tabaquisme pot afectar la seua salut. Sense cap mena de dubte, una bona notícia per als hàbits saludables" , explicava l'edil de Sanitat del municipi, M Jesús Albiol.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola