Notícies

;
23 julio 2008

L'espiritualitat del budisme arriba a Peníscola

La Delegació de la Fundació Monjos Budistes Sakya Tashi Ling de Castelló ha organitzant, per segon any consecutiu, en el Saló Gòtic del Castell, un cicle de conferències a càrrec del Rector del Monestir Budista de la Vall d´Alba, Sakya Tashi Ling, el Ven. Ngagpa Jamyang Jangchub.
El cicle va començar el dia 10 de juliol passat i els pròxims dies 24 de juliol, 7 i 21 d'agost i 18 de setembre a les 19.30 hores, continuarà amb noves sessions de xarrades.
Durant la primera conferència, després d'una breu introducció de la labor que ocupa la Fundació, orientada cap al benestar i desenvolupament social, el rector del Monestir Ven. Ngagpa, Jamyang Jangchub, va iniciar la conferència, exposant com Buda Sakyamuni, fa 2500 anys, ja tenia igual que nosaltres, la inquietud de cercar mètodes que ens acosten cap a la nostra pau interior. Una realitat d'avui, va dir, és el ritme accelerat de les nostres maneres de vida, que provoca un augment de l'estrés, i en conseqüència, un major desequilibri entre cos i ment. Per això, va proposar als assistents fer una reflexió sobre com l'interés excessiu per les coses materials ens pot fer caure en una roda d'insatisfacció i de falta de gaudi davant la vida, i potser si apostem per una certa renúncia, cap a l'acumulació de béns, guanyem en generositat, cap al nostre benestar interior i açò ens pot dur a ser generadors de pau.
El Ven. Ngagpa Jamyang Jangchub, va exposar als assistents la importància d'aprendre a relaxar-nos per aconseguir la calma necessària que ens duga a afrontar el dia dia millor i va parlar de la meditació, com a tècnica mil·lenària per aconseguir estats més positius de la nostra ment. Tot això, va continuar, dirigit per un expert en el mètode d'investigació interior, farà que el nostre treball siga més efectiu.
Finalment, una de les assistents, va mostrar la seua inquietud, i va preguntar com poder transmetre aquests valors a un fill, sense que mostre rebuig. El rector, coneixedor, per la seua experiència, va contestar, que practicar amb l'exemple és, en moltes ocasions, el llenguatge més universal.
L'acte va concloure amb una foto de grup, i amb un gest de calma en el rostre dels assistents en eixir de la sala, per la qual cosa el missatge de pau s'ha transmés.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola