Notícies

;
08 julio 2008

Peníscola llueix banderes

En l'acte d'hissada de banderes, l'alcalde del municipi, Andrés Martínez, acompanyat pel president del Patronat de Turisme, Rafael Suescun i la resta de la corporació municipal, ha manifestat la seua “satisfacció pel treball ben fet i la consecució dels diferents guardons que certifiquen la qualitat i la multitud de serveis que ofereix la platja de Peníscola”.
La platja Nord, té una longitud de cinc quilòmetres i mig, i setanta metres d'amplària; és una platja urbana, amb arena fina de gra daurat i amb aigües catalogades com a bones, tranquil·les i poc profundes, segons les normatives que en regulen la qualitat. Aquesta disposa de servei de rescat i primers auxilis, servei de vigilància policial, servei d'informació turística – amb cinc punts informatius -, servei de neteja, lloguer d'hamaques, gandules, patins i motos d'aigua, senyalització de l'estat de la mar, balisament de les zones de bany, anàlisi i control de la qualitat en les aigües, tancament i clos de platja, passarel·les de fusta d'accés a la zona de bany, dutxes i rentapeus.
Tal i com ha explicat l'edil responsable del de l'àrea de Platges, Agustín Fresquet, “tant les Normes ISO com la Norma Q de l'Icte són molt exigents. S'han de complir molts criteris i a més exigeixen programes de millora que s'han d'anar complint any rere any a través d'objectius”
Per al compliment i sol·licitud de les diferents certificacions, la Regidoria de Platges compta amb un Sistema de Gestió de Platges, per a vetlar pel compliment de cadascun dels requisits i tramitar les diferents certificacions.
Tot això li ha valgut al municipi per a obtenir les sis banderes de què fa gala.

Les Banderes
La Bandera Blava, atorgada per ADEAC, considera els paràmetres de qualitat de les aigües de bany; la informació i l'educació ambiental; la gestió ambiental; i la seguretat, serveis i instal·lacions.
La Bandera de la Q que atorga l'Institut de Qualitat Turística Espanyol (ICTE), valora nou punts: Direcció (Sistema de gestió, identificació aspectes ambientals, desenvolupament de processos), Seguretat, salvament i primers auxilis (seguretat, balisament, salvament i primers auxilis), Informació (serveis de la platja, informació turística, codis de conducta, sobre seguretat, informació higienicosanitària), Neteja i recollida selectiva de residus (neteja de la superfície seca i humida, neteja d'instal·lacions...), Manteniment d'instal·lacions i equips, Accessos (aparcament, accessos superfície seca, accessos superfície humida), Serveis higiènics (requisits legals, lavabos, dutxes, aigua potable...) i Oci (hamaques, ombrel·les, activitats ludicoesportives).
Pel que fa a les EN ISO 9001 i 14001, de qualitat i gestió ambiental respectivament, valoren segons la normativa europea, Formació, Comunicació Neteja i Socorrisme.
I quant a les Banderes Qualitur amb les quals la Conselleria de Turisme ha guardonat al municipi, es compta amb l'atorgada a la platja Nord i la concedida a l'oficina d'informació turística central, per certificar-se amb la Q de l'ICTE.
Les quatre banderes que ondejaran des d'avui i fins a final de temporada a la platja de la Ciutat a la Mar, són la Bandera Blava, la Bandera d'AENOR (ISO), la Bandera de Qualitur (la de la platja Nord) i la Bandera de la Q de Qualitat de l'ICTE.
A l'acte han assistit la Reina i la Cort d'Honor de 2007, en un dels últims actes del seu regnat abans de la celebració de les pròximes Festes Patronals del mes de setembre.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola