Notícies

;
07 julio 2008

Barrancs nets

Amb l'arribada dels mesos estiuencs i l'augment poblacional a Peníscola, l'Ajuntament ha decidit iniciar el desbrossament i la neteja de barrancs per a prevenir possibles incendis i eradicar colònies d'insectes o rosegadors susceptibles de poblar les zones identificades per a la neteja. Aquestes són el Barranc Ample, el Barranc de Moles - des del carrer dels Abellers fins a la Urb. Peñismar-, la zona de Fontnova i el Camí de les Marjaletes.
Amb això, el consistori evitarà l'acumulació de brutícia en les lleres naturals de baixada d'aigües de pluja a la costa en la temporada post-estival, en la qual la zona registra trombes habituals d'aigua, al voltant dels mesos de setembre i octubre.
La mesura “pretén evitar, doncs, tant possibles incendis provocats per l'acumulació de brutícia en barrancs i brossa seca, com les inundacions que podrien esdevenir a causa de l'obstrucció dels barrancs” explicava Agustín Fresquet, edil de Medi Ambient.
L'acció consistirà en “la retirada sistemàtica de branques, canyes i brutícia acumulada de forma meticulosa i exhaustiva, ja que es farà de forma manual per a evitar perjudicar el menys possible el paisatge natural de cada zona” aclaria Fresquet.
Les tasques s'han iniciat aquesta mateixa setmana i Fresquet preveu que acaben “en tres o quatre setmanes, abans de finals del mes de juliol”.
Aquesta actuació continua la tasca iniciada amb la neteja del riu de canyes per a evitar que es crien espècies de rosegadors i altres animals que proliferen en zones humides, que ja va finalitzar la passada setmana i continua aquest mes amb l'adequació dels barrancs.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola