Notícies

;
29 mayo 2008

Programa de Formació de cuidadors de malalts d'Alzheimer

El dijous dia 29 acaba el Programa de Formació i Informació per a Cuidadors de persones amb Alzheimer, a iniciativa de l'Ajuntament de Peníscola i amb la col·laboració de la Conselleria de Benestar Social.
Quatre dies d'intensa formació i informació, alhora que fòrum de debat i intercanvi d'experiències en la cura de persones amb diagnòstic d'Alzheimer.
El programa ha estat dirigit fonamentalment als familiars, personal de voluntariat social i als col·lectius implicats en la cura de persones que pateixen aquesta malaltia.
Els objectius del programa han estat "informar i formar els afectats directament en la cura d'aquests malalts i millorar la qualitat de vida dels seus pacients i de les seues famílies" tal com explica l'edil de l'àrea, María Jesús Albiol.
El plantejament del programa ha facilitat l'accés de les persones interessades en la formació a un col·lectiu especialitzat de professionals especialistes en la cura de persones amb malalties degeneratives.
"És importantíssim que ens conscienciem de la realitat d'aquest tipus de malalties amb les quals convivim diàriament i des de l'Administració podem contribuir-hi normalitzant la malaltia, explicant-ne la realitat, l'abast i facilitant eines per a pal·liar els seus possibles efectes en el malalt i en la convivència amb el seu entorn més proper" argumenta Albiol, "aquests programes formatius són d'essencial importància per a humanitzar la malaltia i allunyar-la del tabú, despullant-la i donant les claus per a la seua cura i la millora de la qualitat de vida del malalt" finalitzava.
La valoració, per tant, positiva de la Regidoria augura la repetició d'aquest tipus d'experiències que, com la referida "ha convocat més gent de la que esperàvem, resultant amb gran èxit de participació" confirmava l'edil. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola