Notícies

;
20 mayo 2008

Salvador García Sorlí, Mantenidor de les Festes Patronals 2008

La Regidoria de Festes ha fet públic el nom del nou Mantenidor de les Festes Patronals de 2008 a escassos quinze dies de conèixer qui serà la nova Reina.
Salvador García Sorlí, actual director de l'Escola de Música Ciutat de Peníscola i de la Banda de Música de l'Associació Musical Verge de l'Ermitana de Peníscola, a més de fundador i director de l'Orquestra Simfònica de Peníscola, ha estat el triat per a una tasca tan insigne.
El regidor de Festes, Agustín Roca Esbrí, ha manifestat la seua “il·lusió i confiança en Salvador García Sorlí” i ha explicat les raons per les quals s'han decantat per dipositar la confiança en ell, al·legant "la seua gran professionalitat i vinculació al poble de Peníscola on participa de manera activa en el dia a dia a través d'una de les entitats més arrelades en el municipi, l'Associació Musical Verge de Ermitana”
Per la seua banda, García Sorlí, agraïa el nomenament “amb l'emoció i la responsabilitat que suposa el càrrec” a la qual cosa afegia “la gran sorpresa amb què va rebre l'encàrrec i la gran satisfacció” que sent per això



CURRÍCULUM VITAE

Natural de Benicarló, naix el 1972. Realitza els seus estudis musicals en l'acadèmia de música de Benicarló, en el Conservatori Professional de Música de Castelló i en el Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb el catedràtic de clarinet Juli Panyella. El curs 1999-1993 obté el Premi d'Honor de grau mitjà i el curs 1994-1995 el Premi d'Honor de grau superior i final de carrera en l'especialitat de clarinet, ambdós per unanimitat. Posteriorment finalitza els estudis d'harmonia i contrapunt, així com nombrosos cursos de perfeccionament de clarinet, formació del professorat, pedagogia musical i direcció amb professors com Ives Roy i José Mª Cervera.En l'actualitat amplia els seus estudis de direcció amb el prestigiós director d'orquestra Miquel Rodrigo en el centre musical Allegro de València.
Com a instrumentista ha format part de la Banda de Música Ciutat de Benicarló, de l'Orquestra Internacional de Peníscola, del duo Poulenc de clarinet i piano, i del quintet de vent Syrinx. També ha realitzat concerts com a solista amb l'Orquestra Internacional de Peníscola i amb l'Orquestra de Cambra d'Engelberg (Suïssa), amb la qual va estrenar el 1998, a nivell nacional, el Concert rústic per a clarinet Op. 73 de Caspar Diethelm. Ha estat professor de clarinet en les escoles de música de Traiguera i Vinaròs. Durant els cursos 2002/03 i 2003/04 va ser professor col·laborador de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) dins del pla de formació del professorat. L'any 2000 obté per oposició plaça en el cos de professors d'ensenyament secundari, ocupant actualment plaça com a professor i cap del departament de música en l'Institut d'Educació Secundària José Vilaplana de Vinaròs.
L'any 1992 es fa càrrec de la direcció de l'Escola de Música Ciutat de Peníscola i de la Banda de Música de l'Associació Musical Verge de l'Ermitana de Peníscola, on desenvolupa fins a l'actualitat la seua major labor pedagògica i artística. Sota la seua direcció s'obté el 1997 el Primer Premi en el Certamen Provincial de Bandes de Música de Castelló i el Tercer Premi en el Certamen Regional de la Comunitat Valenciana, així com el Segon Premi en el Certamen Provincial de Castelló el 2005. L'any 2005 es fa càrrec de la direcció dels Cicles de Concerts de Música Clàssica Ciutat de Peníscola i funda l'Orquestra Simfònica de Peníscola. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola