Notícies

;
15 mayo 2008

La Policia Local de Peníscola compta amb la ratio més alta de la comarca del Baix Maestrat

El secretari autonòmic de Governació, Luis Ibáñez, ha ressaltat que “la Comunitat té una taxa de criminalitat de 17 punts per damunt de la mitjana nacional, unes dades que evidencien l'existència d'un dèficit de mitjans materials i humans i d'infraestructures adequats a casernes i comissaries“.

Ibáñez, que ha realitzat aquestes declaracions durant la visita que ha realitzat a les dependències de la Policía Local de Peníscola per conèixer de primera mà les necessitats d'aquesta localitat en matèria de seguretat, ha recordat al respecte que “des de la seua arribada al Govern fa quatre anys, Zapatero no ha sabut donar una resposta eficaç al problema de al falta d'efectius de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional que hi ha actualment en la Comunitat Valenciana”.

A més, Ibáñez ha afegit que “el cos de Policia Local de què disposa aquest municipi i que a la vegada, està integrat en el telèfono únic d'urgències i emergències ‘112 Comunitat Valenciana’, dedica un 30% dels seus esforços a la seguretat ciutadana, disposa d'un servei de 24 hores així com plans específics a platges, vigilància a urbanitzacions, zones residencials i del medi rural.

“A més - ha afegit el secretari autonòmic - Peníscola compta amb la ratio més alta de la comarca i molt superior a la mitjana de la Comunitat, és a dir, disposa de 5,52 agents per cada 1.000 habitants”.

Així mateix, Luis Ibáñez ha felicitat la Policia Local de Peníscola pel seu gran esforç i la dedicació per vetlar per la seguretat dels ciutadans en aquesta localidtat de la comarca del Baix Maestrat que quasi ha duplicat la població en els últims 10 anys i que ha passat de 3.821 habitants el 1998 als 6.884 que hi ha en l'actualitat segons dades de l'Institut Valencià d'Estadística”.

A més a més, el secretario autonòmic ha oferit a l'Ajuntament de Peníscola la col·laboració del Govern de la Generalitat, a través del servei ‘112 Comunitat Valenciana’, i de la Policia de la Generalitat i ha assenyalat que el telèfon 112 ha registrat un increment de prop del 34,38% d'incidents de seguretat ciutadana entre 2005 i 2007 en la comarca del Baix Maestrat, una comarca que ha sofert nombrosos successos d'assaltaments a habitatges i robatoris de cable de coure”.

Por otro lado, Ibáñez ha resaltado la apuesta del Consell por impulsar la formación de nuestros agentes a través de los cursos que imparte el IVASP y ha indicado que “se han formado un total de 1.012 alumnos de la comarca del Baix Maestrat, 182 de ellos pertenecientes al municipio de Peñíscola”.

Por último, el secretario autonómico de Gobernación ha recordado que “con la puesta en marcha del ambicioso Plan de Infraestructuras de Seguridad y Emergencias de la Comunitat Valenciana (PLISE), la comarca del Baix Maestrat contará con una nueva sede comarcal de la Policía de la Generalitat en la localidad de Benicarló, una nueva Helisuperficie de Emergencias en Cervera del Mestre y un Parque Rural en el municipio de Alcalà de Xivert”. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola