Notícies

;
07 mayo 2008

Ivan Lins i Diana Krall encapçalen el cartell del Festival Internacional de Jazz de Peníscola

El director executiu de Castelló Cultural, Vicente Farnós, el president del Patronat de Turisme de Peníscola, Rafael Suescun, i el director del festival, Fernando Marco, han presentat la cinquena edició del Festival Internacional de Jazz de Peníscola que, durant el mes de juliol, es desenvoluparà en el Palau de Congressos de Peníscola i en la plaça Santa Maria.

“Des de l'inicio el 2004, aquest festival s'ha consolidat com un dels referents musicals del període estival”, ha destacat Farnós, “amb una qualitat perfectament equiparable als grans festivals que se celebren al nostre país en ciutats com Getxo, Vitòria o San Javier”.

Igual que en anteriors edicions, quatre actuacions estelars configuren el cartell d'enguany per a les nits dels divendres al Palau, unes actuacions que es complementen pels concerts gratuïts de la plaça de Santa Maria les nits dels dijous, per un seminari sobre improvisació musical i jazz i una exposició. A més, com ja és habitual en aquest festival, la formació local Jazz Street Marching Band oferirà concerts pels carrers i els passeigs de Peníscola, donant un to festiu a la ciutat i servint de reclam del festival.

Un festival que consolida la seua qualitat

Si en edicions passades, la participació d'artistes de la talla de George Benson, Pat Metheny, o Wynton Marsalis, van donar el segell de qualitat i van assegurar la fidelitat del públic, l'edició d'enguany consolida l'aposta per la qualitat i per oferir una música que conjuga les actuacions d'artistes coneguts del gran públic, com la pianista, cantant i compositora Diana Krall (25  de juliol), o el compositor i intèrpret brasiler Ivan Lins que obrirà el festival el 4 de juliol, amb altres formacions menys conegudes pel gran públic, però molt valorades pels amants del jazz i la crítica especialitzada, Metro Special Edition (11 de juliol) liderada pel trompetista Randy Brecker i el bateria Dave Weckl, i Kansas City Memories, formada pels músics que van participar en el rodatge i l'enregistrament de la banda sonora del film Kansas City, de Robert Altman.

Activitats paral·leles

A més, el certamen compta amb el cicle de concerts gratuïts a l'aire lliure “Jazz a Mitjanit” que en aquesta ocasió correran a càrrec de les formacions Jazz Street Marching Band (3 de juliol), Eric Alexander Quartet, (10 de juliol), Biel Ballester Trio & Randy Creer (17 de juliol) i Paul Evans Quartet (24 de juliol).

Les vesprades dels dijous 11, 18 i 25 de juliol, el festival ha organitzat un seminari gratuït que serà impartit per professors de l'escola de música Taller 3. A més, en la sala d'exposicions del Palau de Congressos podrà contemplar-se l'exposició col·lectiva “Retrats, moments, llocs. El jazz en la Comunitat Valenciana”.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola