Notícies

;
05 mayo 2008

Missa en honor del papa Luna a la capella del castell de Peníscola

La presentació de llibre El Testamento del Papa Benedicto XIII, va ser precedida per la primera Eucaristia celebrada en honor del Pontífex a la capella on ell mateix oficiava la litúrgia durant els anys en què va viure al castell de Peníscola.
La celebració de l'ofici, emotiva per al rector i els feligresos, va ser l'inici d'una vesprada de record del controvertit pontífex i el seu llegat a la cultura occidental.
Durant la missa, la parròquia va parlar per veu del rector per a reclamar la creació d'una Fundació d'Amics del Papa Luna que promoga l'estudi i el coneixement de la figura de Benet XIII i que faça arribar al Vaticà la reclamació de Peníscola per a ser reconeguda seu papal durant els anys de pontificat papa Luna.
Després de la litúrgia, entre els murs de pedra de la capella, el Cronista Oficial de la Ciutat, Juan Bautista Simó, acompanyat per l'alcalde del municipi, Andrés Martínez, la regidora de Cultura, Matilde Guzmán; el president del Patronat de la Fundació Papa Luna d'Illueca, Isabelo A. Forcen, i Sebastián Albiol, president del Centre d'Estudis del Maestrat; va fer la presentació del text editat agraint al difunt coautor del llibre, Juan Bover, la seua participació i col·laboració en la redeacció i revisió del Testamento del Papa Benedicto XIII.
Una vesprada dedicada al record de l'insigne clergue que, al seu pas per Peníscola, la va convertir en una ciutat plena del misteri de la seua figura omnipresent. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola