Notícies

;
23 abril 2008

El Castell de Peníscola inaugura la seua nova Sala d'Audiovisuals

Després d'uns quants mesos de treball, la Diputació de Castelló ha inaugurat la nova Sala d'Audiovisuals del Castell de Peníscola amb la projecció de l'audiovisual 700 anys del Castell de Peníscola, aprofitant l'aniversari de la fortificació.
A la inauguració han assistit el diputat de Cultura, Miguel Ángel Mulet; el director del Castell, Jordi Pau; i l'alcalde de la localidad, Andrés Martínez; tots ells acompanyats per la productora del vídeo, Pilar Diago, qui definia el treball com “cent per cent documental, en el qual s'ha fugit d'un guió de ficció per a centrar-lo en la seua funció com a guia del castell”. Com bé explicava Martínez, “aquest audiovisual permetrà que tots els visitants del Castell de Peníscola coneguen els secrets i la història de cadascuna de les pedres que formen aquest conjunt arquitectònic que tots els peniscolans i peniscolanes portem en el cor”.
Amb vint minuts de durada, el vídeo pretén complementar la visita al Castell amb un cop d'ull a la seua història, així com la descripció de les diferents estances que es poden visitar.
La Sala de Projeccions s'ubica a l'antiga Sala del Polvorí, contigua als antics estables del Castell. L'audiovisual podrà veure's tots els dies des de l'obertura del Castell fins al tancament, ja que l'emissió en bucle premetrà que es projecte de manera repetitiva des de la posada en marxa fins la desconnexió.
L'audiovisual podrà sentir-se en sis idiomes: valencià, castellà, anglés, francés, alemany i holandés, i gràcies a això els més de tres-cents mil visitants anuals que acudeixen al Castell de Peníscola podran accedir a la informació en el seu idioma.
Jordi Pau assegura que, sense cap mena de dubte, aquest és un gran pas endavant amb el qual les visites guiades que ja programa el Castell es complementaran i seran millorades de manera substancial.
El Castell de Peníscola, de robusta i austera construcció típicament templera és un dels monuments més visitats del territori espanyol i un dels atractius turístics del municipi que, “gestionat per la Diputació Provincial suma millores any rere any, com per exemple, la fa poc inaugurada escultura en bronze de Benet XIII o les millores en la restauració de la sostrada i els minarets” valorava Martínez. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola