Notícies

;
18 abril 2008

Les remendadores de Peníscola tindran tendal abans de juliol

La Direcció General de Ports ha confirmat aquesta setmana a la Regidoria de Medi Ambient, Platges, Agricultura i Pesca, així com a la Confraria de Pescadors de Peníscola la prompta execució de l'obra de construcció de l'envelat per a la zona d'assecament i reparació de les xarxes de pesca al port.
L'edil de l'àrea, Agustín Fresquet, ha comunicat els compromisos que ha adquirit la Direcció General ja que “les dos estructures de l'envelat es col·locaran de manera imminent i estaran acabades abans de l'inici de la veda biològica de les embarcacions d'arrossegament”.
L'acció respon a una demanda de les remendadores que suporten les inclemències del temps de l'hivern i de l'estiu a diari. Amb la col·locació de les estructures metàl·liques cobertes de material impermeable, “evitarem haver de dur ombrel·les i invents per a protegir-nos del sol i de la pluja” afirmava Paquita, remendadora d'una de les embarcacions, a la qual cosa Agustina, una altra de les remendadores, afegia que serà un canvi com de la nit al dia, de treballar sense tendal a treballar amb tendal”.
El projecte de construcció dels envelats en ambdues zones d'assecat de xarxes, suposarà una inversió de 120.000 euros, que l'Ajuntament de Peníscola financia en un 50%.

Tancament de la zona de treball

Una altra de les accions que Ports escometrà en el port de Peníscola serà el tancament de la zona de treball dels pescadors. Aquesta separació facilitarà el pas de carros de peix de les barques a la llotja, a més, "l'accés nocturn al recinte tancat es prohibirà per a protecció de les embarcacions i els aparells de pesca” explica Fresquet.

Ordenació del trànsit i estacionament
El recinte portuari és un dels atractius turístics del municipim i en la temporada estival, de major afluència de visitants, funciona, a més, com a àrea d'estacionament autoritzada per als vehicles. Per això, l'Ajuntament emprendrà una acció de millora en el recinte que consistirà en la senyalització de les zones de pàrquing amb pintura a la calçada. També senyalitzarà la circulació de vehicles i la zona de càrrega per als camions que transporten el peix als mercats centrals. Amb això, Fresquet augura un millor aprofitament de la zona.
L'execució de les diferents accions és imminent, segons Fresquet, i "acabaran totes abans de juliol”.

Quant a la disposició d'un sortidor de combustible, la gestió del qual estiga a càrrec de la Confraria de Pescadors, en la reunió amb els representants d'armadors i mariners, Ports va oferir diverses alternatives d'ubicació que, després de consensuar-les amb els distints agents, es va decidir ubicar els nous sortidors, un per a les embarcacions de pesca i un altre per a les d'esbarjo, en la zona on està la grua de varada, vora la bocana del port.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola