Notícies

;
02 abril 2008

Peníscola aprova una ordenança que regula l'ús i gaudi de les platges

A petició de la Regidoria de Medi Ambient i Platges, l'Ajuntament de Peníscola va aprovar en el Ple, per unanimitat, l'Ordenanza que regula l'ús, gaudi i aprofitament de les platges del municipi.
La idea, impulsada per la Federació Valenciana de Municipis, va ser recollida per l'edil de l'àrea al consistori, Agustín Fresquet, i ja redactada, ha rebut llum verda per a la seua aplicació.
La creació d'aquesta nova ordenança “naix de la necessitat de preservar i mantenir la qualitat de les platges de Peníscola, un dels atractius turístics més emblemàtics que forma part del seu extraordinari patrimoni natural" explicava Fresquet.
L'objecte de l'ordenança és regular els drets i deures dels usuaris i de l'administració, amb la finalitat de preservar el seu valor mediambiental. L'ordenança regula les obligacions dels serveis de neteja, seguretat i salvament en platja, així com la resta d'explotacions i serveis en la zona de platges. Regula també la pesca, l'acampada, varada d'embarcacions i la pràctica dels esports en la zona d'arena i a l'aigua.
A més, l'ordenança contempla un règim sancionador que discrimina entre faltes lleus, greus i molt greus, amb multes que poden arribar fins a tres mil euros.
L'òrgan encarregat de la supervisió, gestió i coordinació dels serveis a la platja i que controlarà l'ús i l'aplicació de l'ordenança serà l'Òrgan Gestor de Platges. Aquest organisme estarà presidit pel regidor de l'àrea i integrat pel regidor de Turisme, un representant de cada força política, un funcionari que farà les tasques de secretaria durant les juntes i un grup d'assessors i de tècnics.
L'Ajuntament realitzarà, amb l'arribada de la temporada turística estival, que coincideix amb la temporada de bany, una campanya informativa per a la sensibilització en l'estalvi d'aigua, la conservació de la qualitat de l'aigua i la preservació del medi ambient. La campanya inclourà la informació de la nova ordenança en la qual s'informarà als usuaris de les facilitats i els avantatges del bany a les platges de Peníscola, així com de les restriccions en les pràctiques nocives per a la conservació de les aigües i del seu entorn natural.
“Peníscola ha sigut un referent en l'aplicació de les normatives de qualitat turística en platges, l'ISO 9001 i 14001, la consecució de las banderes d'AENOR, el guardó atorgat per Qualitur i la Bandera Blava, en són prova i amb la nova ordenança aconseguirem que tots els usuaris de les platges del municipi en gaudisquen en òptimes condicions, amb una qualitat i neteja de l'aigua excepcionals" afirmava Fresquet.
Les restriccions referides seran penalitzades amb multes que poden arribar a 750€, en el cas que un banyista no seguisca les indicacions de la bandera roja en cas de perill, o a 3000€, en cas que algú aboque algun residu tòxic a l'aigua o entre amb qualsevol tipus d'embarcació a menys de 200 metres de la vora, zona destinada exclusivament per al bany. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola