Notícies

;
05 marzo 2008

Habitatges de Protecció Pública a sorteig el pròxim mes d'abril

Després de la licitació de les obres per a la construcció d'habitatges protegits a Peníscola la legislatura passada, la mercantil urbanizadora ha comunicat la prompta finalització de les obres i l'inici de la tramitació de les sol·licituds dels interessats a entrar en el procés de selecció.
En dues setmanes es publicaran en el Butlletí Oficial de la Província les bases que regularan el tràmit a seguir pels interessats. Després d'aquesta publicació i durant un període d'un mes les famílies interessades a accedir a la compra d'aquests habitatges protegits hauran de dirigir-se a l'oficina que la constructora tindrà localitzada, a aquest efecte, en els baixos de l'edifici en venda. “A l'oficina se'ls informarà del procés burocràtic a seguir a més de comunicar-los els requisits que han de complir per a poder entrar a sorteig” comunicava Fernando Alfonso, portaveu de la constructora, afegint que l'oficina “estarà en un dels baixos comercials de l'edifici d'habitatges en venda al carrer Cerç cantonada carrer Llebeig, localitzades en la urbanització Llandells 2.”

Per la seua banda, el regidor d'Urbanisme, Romualdo Forner, ha valorat la idoneïtat dels habitatges per als joves: “davant la dificultat que suposa que una capa de la població jove accedisca a un habitatge digne, els municipis tenim la responsabilitat d'habilitar sòl municipal per a la construcció d'aquest tipus d'habitatge protegit. Peníscola té en construcció i previstes per a executar en els primers dos anys de l'actual legislatura 31 habitatges d'aquest perfil, onze dels quals estan a punt de finalitzar”.

Adjudicació de les VPP
L'Ajuntament comunicarà als ciutadans mitjançant Ban i publicació en la seua pàgina web les bases per a l'adjudicació dels 11 habitatges. De la mateixa manera, la constructora publicitarà en mitjans de comunicació local i provincial les condicions per a l'accés als habitatges de protecció pública referits.
“El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes a partir de la publicació de l'anunci en el BOP de Castelló, que serà probablement durant els últims dies de l'actual mes de març” explicava Forner. Les sol·licituds referides haurien de lliurar-se en l'oficina que la constructora posa a la disposició dels possibles compradors.
Després de la recopilació d'informació i la confecció de les llistes provisionals i definitives de sol·licitants, es procedirà a la celebració del sorteig, davant notari, dels onze habitatges de protecció pública. El resultat del sorteig es farà públic en l'oficina de la mercantil que notificarà el resultat als adjudicataris.
“Segons el previst, els habitatges, després de rebre la llicència d'ocupació per part de la Conselleria competent, podrien ser ocupats abans de final d'any” aventurava Forner.
L'edil, va avançar alguns requisits que s'estan valorant per a la confecció de les bases que regularan el procés d'adjudicació: “ els sol·licitants hauran d'estar empadronats en el municipi durant els cinc anys anteriors a la sol·licitud, així com no ser titulars de cap immoble subjecte a règim de protecció pública i destinar la VPP a residència habitual i permanent”.

Característiques dels habitatges

L'edifici consta d'onze habitatges, situatss en la urbanització de Llandells 2, de 90m2 construïts. Disposen de tres habitacions, dos banys, cuina i saló. Els àtics de l'edifici tenen terrassa i a l'edifici hi ha vuit garatges un traster per habitatge.
El preu oscil·la entre els 106.000 i els 117.000€, que poden veure's reduïts en 20.000€ si el comprador accedeix a una subvenció per renda baixa.
Les condicions hipotecàries les fixa el Ministeri d'Habitatge i es beneficien d'un tipus d'interès no subjecte al euríbor.

El futur de les VPP a Peníscola
Forner ha manifestat la intenció del consistori d'estudiar les necessitats del municipi en matèria de VPP ”Anem a sol·licitar un informe a una consultoria per detectar necessitats de VPP en el nostre municipi. El pressupost d'aquest 2008 preveu una inversió de 30.000 € per a aquest fi. Si de l'informe es desprén que Peníscola necessita, per volum poblacional i nivell de renda, més VPP l'Ajuntament estudiarà destinar sòl municipal urbà en les zones del PAI de Capblanc o Sant Antoni amb aquesta finalitat”.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola