Notícies

;
27 febrero 2008

La Confraria de Pescadors de Peníscola gestionarà un nou sortidor de combustible

Durant la visita al port pesquer de Peníscola, el director general de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat, Sr. Carlos Javier Eleno, ha fet pública la nova construcció d'un sortidor de combustible per a les embarcacions pesqueres: “abans de final d'aquest primer semestre de l'any, s'iniciaran les obres del nou sortidor”.
La nova infraestructura serà gestionada per la Confraria de Pescadors, qüestió que “possibilitarà l'estalvi en la despesa de combustible per part de les embarcacions” explicava Miguel Rovira, patró major.
“Segons l'oferta de combustible de les distintes distribuïdores, la confraria contractarà el subministrament per a estalviar cèntims d'euro en cada litre, que a la setmana suposa un estalvi molt important per a cada embarcació” afirmava Rovira.
El nou sortidor estarà situat en la màniga esquerra del port, a continuació del moll de pilons d'embarcacions d'esbarjo, prop de la bocana. “La ubicació ha estat consensuada amb la Confraria, ja que ha d'oferir facilitat per a l'accés i atracament de bucs i no impedir la navegabilidad del port” confirmava Eleno.

Envelat per a les remendadores
Des de la Direcció General de Ports, també s'ha confirmat avui en la visita d'Eleno a Peníscola, la col·locació d'un tendal en la zona d'assecat de xarxes on es porten a terme les tasques de cosit i apedaçat de les arts de pesca.
La climatologia ha afectat el treball de les remendadores en les diferents estacions de l'any de diversa manera: sol extrem a l'estiu, vent, pluja i fred a l'hivern. Per tot això, “després d'aquest pròxim estiu s'instal·larà un envelat enfront de les casetes de pescadors que cobrirà la zona d'assecat i reparació de les xarxes” prometia Eleno.

Adequació del Passeig Sud
Una altra de les reclamacions del municipi a l'administració autonòmica ha estat, durant anys, l'adequació i reconstrucció del passeig sud que uniria la platja de les Vídues amb les instal·lacions portuàries. Estó permetrà que en ambdós sentits, nord i sud, el penyal de Peníscola dibuixe en línia paral·lela a la costa un passeig marítim transitable. “La necessitat que el nou passeig sud siga una realitat és imperant, dinamitzar la platja sud depén de la millora de les infraestructures, és per això que des del govern municipal celebrem el compromís de la Generalitat de portar-lo a terme de manera imminent” confirmava Andrés Martínez, alcalde del municipi.
Eleno ha explicat que les obres s'iniciaran després de la temporada estival i tindran una durada aproximada d'un any.

Martínez ha valorat molt positivament la visita del director general de Ports: “Finalment algunes de les nostres reclamacions s'han vist contestades de manera contundent: disposarem d'un passeig sud en òptimes condicions i a més contribuirem que el sector pesquer veja reduïda la pressió del preu del carburant en la seua economia. Sens dubte són dues notícies molt importants per al nostre poble, a més de realitzar una millora imprescindible per a la tasca que ocupen les remendadores diàriament al nostre port, finalment disposaran d'un tendal que minve la incidència del factor climàtic en el seu treball diari. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola