Notícies

;
22 febrero 2008

Visita a les obres de les VPO

Després de la licitació de les obres per a la construcció d'habitatges protegits a Peníscola la legislatura passada, la mercantil urbanitzadora va organitzar una visita per a conéixer els avanços en l'execució de l'obra. L'alcalde de la localitat, Andrés Martínez i el regidor d'Urbanisme, Romualdo Forner, van visitar la primera fase dels habitatges.
“Les obres van segons el que s'ha previst i en pocs mesos ja podran ocupar-se els habitatges” confirmava Forner. “Els habitatges són molt amplis i disposen de totes les comoditats” explica l'edil.
Per la seua banda, Andrés Martínez, ha valorat la idoneïtat dels habitatges per als joves: “davant la dificultat que suposa que una capa de la població jove accedisca a un habitatge digne, els municipis tenim la responabilidad d'habilitar sòl municipal per a la construcció d'aquest tipus d'habitatge protegit. Peníscola té en construcció i previstes per a executar en els primers dos anys de l'actual legislatura 31 habitatges d'aquest perfil”.

Els habitatges
Es tracta d'un edifici d'onze habitatges, situats en la zona de Llandells, de 90m2 construïts. Disposen de tres habitacions, dos banys, cuina i saló. Els àtics de l'edifici tenen terrassa i en l'edifici hi ha vuit garatges traster.
El preu oscil·la entre els 106.000 i els 117.000€, que poden veure's reduïts fins a en 20.000€ si el comprador accedeix a una subvenció per renda baixa.
Les condicions hipotecàries les fixa el Ministeri d'Habitatge i es beneficien d'un tipus d'interés no subjecte al euríbor.

L'accés a les VPO
Les accions que emprendrà l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Peníscola se centren en la informació als ciutadans del procés d'adjudicació de les VPO. Els serveis administratius enviaran als veïns del municipi una carta amb la informació necessària i s'advertirà amb antelació als interessats dels tràmits a seguir.
El procés d'inscripció i selecció s'iniciarà en uns mesos, no obstant això en breu, i a les voltes de Setmana Santa, la constructora instal·larà una oficina en els baixos de l'edifici per a atendre consultes i informar els interessats.

Forner concloïa la visita explicant la postura del grup de govern respecte a les VPO: ”hem sol·licitat un informe a una empresa externa perquè avalue les necessitats del municipi en matèria d'habitatge protegit. Si de l'informe es desprén que Peníscola necessita, per volum poblacional i nivell de renda, més VPO l'Ajuntament estudiarà destinar sòl municipal urbà en les zones del PAI de Capblanc o Sant Antoni amb aquesta finalitat”.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola