Notícies

;
22 febrero 2008

Peníscola crea una Unitat de Gestió Urbanística

Les noves dependències municipals estan gairebé enllestides per tal d'acollir la unitat de nova creació per a la gestió urbanística. Un nou equip format per un arquitecte, un advocat i un auxiliar administratiu s’encarregarà de promoure i publicitar l’estat del model de Pla General d’Ordenació Urbana actual mitjançant xarrades, conferències i maquetes.
L’actual ubicació dels serveis urbanístics municipals es localitza a la Casa de la Cultura on es tramiten llicencies, activitats i actualment s’està gestionant tot el que envolta la planificació urbana municipal.
En poques setmanes, la Unitat de Gestió Urbanística (UGU) permetrà concentrar l’activitat planificadora en un nou espai, vinculat però independent de la resta de tasques amb l’objectiu de centrar els seus esforços i recursos en la planificació i desenvolupament del PGOU. És per això que s’està habilitant la primera planta de l’edifici per a acollir les noves dependències que ocuparà la UGU. Les obres d’adeqüació continuen segons el previst i en set o vuit setmanes podrien finalitzar i ocupar-se pels integrants de la nova unitat de servei municipal.
La creació d’aquesta nova unitat de gestió dins del departament d’urbanisme respon a un dels compromisos que va assumir l’alcalde del municipi, Andrés Martínez, abans de les passades eleccions de 2007. Amb motiu de la revisió del PGOU l’Alcaldia va prometre una serie d’actuacions per la millora i la revisió del Pla en la recerca del consens; en aquesta línia, una de les mesures promeses va ser la creació de la UGU, “una unitat que permeta l’apropament i l’accés de tots al PGOU i la disponibilitat d’un equip de professionals que s’encarregue de les tasques de planificació urbanística del municipi” tal i com explica Romualdo Forner, edil de l’Àrea.
“Un cop les obres finalitzin i la UGU puga entrar en funcionament, iniciarà la seua activitat amb l’exposició de l’estat actual de PGOU per a, posteriorment, encarregar-se de vetllar per la correcta execució del Pla i la seua derivació cap als plans parcials”, aclaria Forner. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola