Notícies

;
20 febrero 2008

El Comité de Seguretat i Salut aborda l'absentisme laboral

Rere la reactivació del Comité de Seguretat i Salut de l’Ajuntament de Peníscola el mes de novembre de l'any passat, aquest s’ha tornat a reunir un cop més per posar sobre la taula la problemàtica de l’absentisme laboral.
Després d’estudiar temes relacionats amb la prevenció de riscos laborals, en aquesta ocasió els representants dels treballadors de l’Ajuntament han volgut debatre temes al voltant de les baixes laborals.
Evitar el frau i les baixes prolongades de manera innecessària són els objectius que s’han plantejat durant la sessió. La proposta consensuada com a possible solució a la problemàtica plantejada és l’escrupolosa inspecció de cadascun dels casos. La mútua encarregada de les revisions, se li sol.licita la necessitat d’emetre informes en cas d’indici de frau i la inspecció de salut se lim demana que fagi un estudi detallat del cas per a poder prendre mesures.
El Comité de Seguretat i Salut és un òrgan de trobada paritari i col.legiat entre els treballadors de l’Ajuntament i els representants sindicals, que es reuneix trimestralment amb la fi de regular les actuacions de l’empresa i dels treballadors en matèria de seguretat i salut laboral. Aquesta comissió està formada a més a més, pels delegats de prevenció, representants del consistori, i els responsables tècnics de seguretat, tots ells, tene veu però no vot.
L’edil de l’àrea de personal, Jesús Ayza, va estar present durant la reunió i ha destacat la important tasca del comité i la responsabilitat que han d'assumir els seus membres: “l’aportació del comité és bàsica per a la promoció d’iniciatives que aporten millores i corregisquen deficiències en l’àmbit de la salut al lloc de treball”, pel que fa al tema central de la sessió ha manifestat que el nivell d’absentisme laboral a l’Ajuntament no és preocupant però, hi ha alguns casos que es deuen controlar i que és interessant que iniciatives d’aquest tipus es posen en marxa per detectar possibles casos de frau. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola