Notícies

;
19 febrero 2008

Rambla destaca la posada en valor del Parc Natural Serra d’Irta com a reclam turístic per a la província de Castelló

El vicepresident del Consell i conseller de Presidència, Vicente Rambla, ha destacat avui “la posada en valor del Parc Natural de la Serra d'Irta com a reclam turístic per a la província de Castelló mitjançant l'engegada del Centre d'Interpretació”.

Vicente Rambla ha subratllat que la Generalitat ha portat a terme la rehabilitació de l'edifici del Centre d'Interpretació del Parc Natural de la Serra d'Irta que “és un dels parcs naturals del litoral de la Comunitat amb major nombre d'hectàrees protegides i que permetrà els turistes gaudir d'un dels paisatges més bells de tota la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, Vicente Rambla ha assegurat que el Centre d'Interpretació de la Serra d'Irta, que entrarà en funcionament el setembre “divulgarà la importància de la zona protegida del litoral de la Comunitat i permetrà a tots els visitants conèixer el patrimoni paisatgístic de la Comunitat Valenciana”.

“Una de les polítiques fonamentals que està portant a terme la Generalitat és preservar el nostre territori. De fet, quasi el 30% del paisatge de la Comunitat està protegit i ací, a Peníscola, es troba la Serra d'Irta que compta amb prop de 15 quilòmetres de costa protegits”, ha destacat el vicepresident.

Vicente Rambla ha realitzat aquestes declaracions després de mantenir una reunió amb l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, en la qual s'han tractat diversos projectes que el Consell està portant a terme en el municipi castellonenc.

En aquest sentit, Rambla ha anunciat que la carretera Peníscola-Benicarló, estarà finalitzada a la fi d'any, és a dir, tres mesos abans del termini previst.

Respecte a la carretera CV-141, que uneix Peníscola amb la N-340 i l'AP-7, el vicepresident ha explicat que “s'estan produint millores en aquesta important infraestructura per al desenvolupament econòmic de la localitat que permetrà situar Peníscola més prop de les grans vies de comunicació”.

Per altra banda, Rambla ha destacat diverses actuacions que la Generalitat està portant a terme a Peníscola i que dotaran als ciutadans de les infraestructures de servei necessàries per al seu benestar.

D'aquesta manera, el vicepresident ha avançat que el Centre de Salut “comptarà en breu amb disponibilitat del sòl perquè puguen començar les obres” i ha subratllat la millora del projecte del Passeig Marítim de la platja sud que “permetrà oferir una àmplia oferta turística de qualitat als més de 100.000 ciutadans que visiten Peníscola cada estiu”.

Parc Natural Serra’d Irta

En el Parc Natural de la Serra d'Irta el Consell ha realitzat durant el 2007 la reforma i rehabilitació de l'edifici que albergarà el Centre d'Interpretació, el cost de la qual arriba als 113.449,19 euros. A més, durant 2007 s'ha portat a terme l'adequació i accessibilitat al centre amb una inversió de prop de 153.356,13 d'euros.

Actualment la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge està preparant l'exposició del Centre d'Interpretació que tindrà un cost de 287.317,45 euros i estarà finalitzada el setembre de 2008.

El Centre d'Interpretació és el lloc al qual acudeixen els visitants per a obtenir informació sobre el Parc Natural: fullets, guies, rutes, activitats... A més, en el centre també s'organitzen visites guiades per a escolars i grups, així com una exposició permanent sobre els valors naturals del Parc i una sala audiovisual on es projecten videos sobre l'espai natural protegit.

La Serra d'Irta va ser declarada Parc Natural per la Generalitat l'any 2002, cosa que garanteix la seua total protecció, ja que aquesta és la figura jurídica més important que arreplega la Llei d'Espais Naturals Protegits de la Comunitat Valenciana.

El Parc Natural de la Serra d'Irta abasta un total de 7.742,36 hectàrees de gran valor mediambiental i està situat entre els termes municipals de Peníscola, Alcalà de Xivert, Alcossebre i Santa Magdalena de Polpís.

FOTO: Rambla durant la signatura en el Llibre d'Honor Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola