Notícies

;
05 febrero 2008

Peñíscola acudeix a la Gala Q de l'Icte per a replegar la seua acreditació per a la Tourist Info

Inscrita en el marc de la celebració de la Fira Internacional de Turisme a Madrid, l'Institut per la Qualitat Turística Espanyola celebra la seua gran nit. Durant la vetlada es va fer lliurament a tots els municipis i empreses de la certificació Q després de superar els diferents tràmits i auditories que acrediten la qualitat en la gestió.
La Tourist Info del Passeig Marítim de Peníscola va aconseguir la certificació el passat novembre i rebia el diploma de mans del regidor de Turisme del municipi, Rafael Suescun, qui va arreplegar el guardó.

L'any passat Peníscola es va adscriure al programa que promovia la Conselleria de Turisme, a través de Qualitur, pel qual es pretenia implementar la gestió de qualitat en les tourist info. L'aposta era arriscada, al juny s'iniciava el procés per la certificació i al novembre l'última auditoria acreditava el treball realitzat.
A l'acte van acudir diverses personalitats del món polític i econòmic espanyol i europeu com Rodrigo Rato i el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla.
A Espanya, tan sols 37 oficines de turisme compten amb aquesta certificació de qualitat atorgada únicament a empreses i productes turístics. Després del País Basc, amb 12 oficines certificades, la Comunitat Valenciana és la comunitat en què més oficines han obtingut aquest certificat, amb un total de 8 oficines certificades.


La gestió de qualitat com a prioritat
Per mitjà d'aquesta certificació, el Patronat de Turisme remarca el seu compromís amb la qualitat de la destinació, i destaca la importància d'oferir uns serveis de qualitat al turista, ja que la qualitat és el principal element diferenciador i ha de convertir-se en el principal avantatge, i més encara si es té en compte la competència que impliquen noves destinacions de similars característiques i més barates. Per això, i des de fa anys, tots els serveis cap al turista que depenen del Patronat o de l'Ajuntament s'estan gestionant sota els paràmetres de Sistemes de Qualitat, com és el cas de les platges i de la Tourist Info.
Juan Castro, gerent del Patronat de Turisme destaca que “el servei rebut pel turista a les nostres Tourist Info és potser una de les parts fonamentals del record que conservaran de Peníscola, ja que en moltes ocasions suposa el primer contacte del turista amb el nostre municipi. I que en aqueix moment siguen perfectament atesos, en unes instal·lacions de fàcil accés i en perfecte estat, contribuirà que els nostres turistes tinguen una bona imatge de Peníscola, per a així recomanar-nos o potser repetir la seua visita.”
Cal recordar que aquest servei és utilitzat per milers de turistes a l'any. Al llarg del 2006, es van atendre un total de 147.559 consultes de taulell. A l'estiu de 2007 s'han registrat una mitjana diària de 995 consultes, la qual cosa suma un total de 91.536 consultes en aquest període, un 4,07 % més que en el mateix període de 2006.

Millores a la Tourist Info
Amb motiu de la preparació de la certificació, la veterana Tourist Info central ha patit una sèrie de menudes millores per a poder complir tots els requisits marcats per la norma Q, com és el cas de la creació de 2 places d'aparcament específiques per als turistes que visiten l'oficina, la renovació de part del mobiliari, la nova senyalització exterior i interior, així com la dotació d'una terminal TPV tàctil per al tractament de dades estadístiques de consultes ateses.

La qualitat, un repte de futur
Després de la recollida simbòlica del guardó, la Tourist Info central de Peníscola es planteja mantenir els compromisos i el sistema de gestió de qualitat implantat com següent pas i seguir amb el camí iniciat. “La qualitat és el futur del turisme, hem d'anar avançant-hi i seguir treballant com fins ara per aconseguir certificar cadascun dels serveis que puguem oferir a cadascun dels turistes i visitants que arriben a Peníscola” concloïa Suesun.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola