Notícies

;
14 enero 2008

El turisme actiu, l'oferta cultural i les activitats esportives, els principals atractius que ha promocionat Peñíscola a la Fira Vakantiebeurs a Utrecht

El Patronat Municipal de Turisme de Peníscola torna de Vakantiebeurs, la fira turística més important dels Països Baixos, després d’una setmana de treball intens amb professionals del sector.

Incrementar la quota de mercat estranger per a diversificar la demanda i ampliar les fronteres del públic, objectiu davant la pròxima obertura de l’aeroport de Castelló el 2009 eren els objectius plantejats previs a la participació en aquesta fira. El gerent del patronat, Juan Castro, confia en la contribució d’aquest primer pas en la fira d’Utrecht per a la consecució d’aquest objectiu: “en la fira vam poder comprovar l’interés del públic holandés per Peníscola, sobretot per l’oferta complementària. Aquest mercat ens interessa especialment per a desestacionalitzar la temporada turística i explotar les possibilitats de diversificació que té el municipi: a més del turisme de sol i platja, oferim turisme activo, oferta cultural de qualitat i activitats esportives associades al turisme de salut que el públic holandés ha acollit amb gran èxit”.


L’holandés, turista experimentat.
Vakantiebeurs és la principal fira turística d’Holanda dedicada a professionals i públic final amb una assistència de 130.000 persones en aquesta edició. Una porta  oberta al client holandés, amb un perfil de turista experimentat que sap perfectament el que està en disposició d’exigir, “el client final s’apropava a l’estand de Peníscola buscant informació molt concreta sobre senderisme, Serra d’Irta, esports i naturalesa en general” afirma Castro.

L’auge del càmping
Durant l’estada de Peníscola a la fira, es van replegar nombroses peticions d’informació sobre càmping i instal·lacions relacionades amb aquest tipus d’allotjament. L’assistència de diverses associacions de càmping a l’esdeveniment i l’activa presència que van mostrar en diverses activitats reflecteixen l’interés del turista holandés per l’oferta d’aquest tipus d’allotjament.

La importància del transport aeri
El treball amb els operadors turístics ha sigut intens i, de les converses mantingudes, es desprén l’enorme importància del futur aeroport de Castelló per a augmentar les visites d’holandesos al nostre municipi ja que el 71.6% del turista dels Països Baixos utilitza l’avió com a mitjà de transport per a les seues vacances.
En aquest sentit, Castro valora com a clau la posada en funcionament d’aquesta infraestructura: “La proximitat d’un aeroport obre les portes a l’increment de visites del turista internacional, en el cas de l’holandés no és diferent, quan disposem d’una infraestructura de l’envergadura suficient per a absorbir tota la demanda existent, l’oferta es revitalitzarà i creixerà”.


Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola