Notícies

;
26 septiembre 2007

De Lied a la Ópera, un recorregut per la música europea de la mà de la soprano Constanza Dörr-Álamos i el pianista Takahiro Nagasaki

La veu dramàtica de Constanza Dörr-Álamos i el piano de Takahiro Nagasaki fan un recorregut per la música europea, abarcant des de l'època clàssica en què sorgeix el lied fins al gènere operístic d'autors com Puccini, Mozart o Dvórak.

La soprano xilena, el repertori de la qual comprén des del barroc fins a la música contemporània, i el jove pianista japonés actuen avui al Castell de Peníscola amb motiu del Cicle de Concerts de Música Clàssica Ciutat de Peníscola 2007 en un recital que porta per títol De Lied a l'Òpera en el qual interpretaran, entre altres peces musicals, Bel Piacere de l'Òpera Agrippina, Vedrai carino de l'Òpera Don Giovanni i Porgi amor de Las Bodas de Fígaro.

Constanza Dörr-Álamos, soprano
Naix a Santiago de Xile. Estudia cant en l'Escola de Música de la Universitat de Xile i obté el diploma de cant en el "Conservatoire National de Région Rueil Malmaison" de París. Actualment completa els seus estudis en la Universitat Felix Mendelssohn de Leipzig en la classe de la prestigiosa professora J. Favaro.

Ha rebut nombroses distincions i beques com són la Beca Fondart atorgada pel ministeri d'Educació de Xile i la beca "Màster Professional" atorgada pel ministeri de Relacions Exteriors de França.

Ha oferit recitals de Lied a Santiago, Niça, Stuttgart, Berlín, Bordeaux i Leipzig. Dins de la seua carrera operística ha tingut rols en òperes com "L'Enfant et els Sortileges" (Libèl·lula) de Ravel, "La Flauta Màgica" (Dama) de Mozart o "Agrippina" (Poppea) de Händel. El seu repertori abasta des del barroc, destacant la seua participació amb l'Acadèmia Internacional de Bach (Stuttgart) sota l'adreça de Helmuth Rilling, fins a la música contemporània, destacant en aquesta la seua participació en una sèrie de concerts en el 2006 amb el títol "Mirades a la Música Contemporània" en la Kammermusiksaal de la Musikhochschule Leipzig.

Takahiro Nagasaki, piano
Naix el 1981 a Mie (Japó). Realitza estudis de composició en la Universitat de Música Aichi (Nagakute) sota la supervisió del Professor Akira Kobayashi. Guanyador del Concurs de Composició de la Ciutat de Nagano el 2000 i del prestigiós Premi Nakamura-Momoko el 2002.

Del 2002 al 2004 va ser director del Cor de Petits Cantors de Daian amb el qual va participar en diverses produccions operístiques. Des de 2005 estudia en la Musikhochschule de Leipzig en l'especialitat de correpetició vocal amb els professors H. Weese i P. Moll així com piano i música de cambra amb H. Böhm i D. Nawroth. A més completa els seus estudis en el camp de la direcció coral amb el successor de J.S. Bach en l'església de Sant Tomàs de Leipzig, el Thomankantor Prof. C. Biller.

Ha oferit recitals a Suïssa, Suècia i Alemanya. El febrer 2007 rep el premi Lortzing a l'acompanyament pianístic.

Músics de tot el món de gran projecció internacional
Peníscola celebra del 16 al 30 de setembre el XXIII Cicle de Concerts de Música Clàssica, una trobada musical organitzada per l'Ajuntament de Peníscola i el Patronat Municipal de Turisme en col·laboració amb l'Associació Musical Verge de l'Ermitana de Peníscola i la Coral Polifònica de Peníscola.

Aquest cicle musical, ja consolidat, compta amb un variat programa dedicat a reconeguts músics i compositors clàssics el repertori dels quals serà interpretat per músics i orquestres de gran projecció internacional procedents d'Alemanya, Xile, Japó, Eslovènia, Sèrbia i Espanya. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola