Notícies

;
24 septiembre 2007

La música espanyola protagonitza el concert de la pianista i catedràtica Marisa Blanes

La música de Albéniz, Falla, Granados i Turina, entre altres autors, protagonitza demà el concert del Cicle de Concerts de Música Clàssica Ciutat de Peníscola 2007. En un recital en el qual sonaran peces com Tango, Danza de la vida breve o Rumores de la caleta, la pianista Marisa Blanes interpretarà un repertori de danses de compositors espanyols adaptades per a piano.

La catedràtica de piano considerada una de les concertistes més destacades del panorama nacional recrearà un total de nou peces en el concert que tindrà lloc en el Saló Gòtic del Castell del Papa Luna .

Marisa Blanes, versatilitat i càlida personalitat

Estudia amb David Levine en el Robert Schumann Institut (Düsseldorf) i Música de Cambra amb el Quartet Amadeus en l'Escola Superior de Música de Colònia gràcies a una beca de la fundació Alexander von Humboldt, obtenint Summa cum Laude en virtuosisme per unanimitat del jurat. Ha rebut lliçons magistrals de Jeanne Marie Darré, Aldo Ciccolini, Vitali Margulis, Alexei Nassedkin i Paul Badura Skoda. Obté a més el premi Fi de Carrera del Conservatori de València, Premi Unió Musical Espanyola, Premi de la Fundació García Rogel i Premi Extraordinari a la Investigació de Tesis Doctorals concedit per l'Institut d'Estudis alacantins Juan Gil-Albert. El 1986 va ser seleccionada entre els millors estudiants de tota Alemanya per la Societat Richard Wagner obtenint una beca per a assistir als Festivals de Bayreuth.

Ha actuat com a solista amb les Orquestres Simfòniques d'Alacant, Elx, Alcoi i València, i amb la Banda Simfònica de Madrid sota l'adreça de Cristóbal Soler i Enrique García Asensio, entre uns altres. És de destacar la seua participació en el concert inagural del Palau de les Arts Reina Sofia sota la direció de Lorin Maazel. Col·labora habitualment amb grans solistes com Philippa David flauta), Steffan Capezzali (oboè), Emmanuel AbbŸhl (oboè), Vartan Manouckian (violí), Quartet Martín i Soler i Quinteto Costa, i forma duo amb la soprano María José Martos i amb la violinista Anabel G. del Castell. És membre fundador del Trio Iberia.

Ha realitzat estrenes de compositors com Luis Blanes, Estimant Blanquer, Ramón Ramos i César Cano, sent alguna d'aquestes obres dedicades a la pianista. La crítica especialitzada l'ha reconeguda com a "virtuosa d'excepcional eloqüència" sent lloada per la seua enorme versatilitat i càlida personalitat.

Ha gravat successives vegades per a RNE i per a televisió, així com diversos CD, dos monogràfics sobre la música de cambra i vocal del compositor Luis Blanes, un altre editat a Alemanya amb les sonates per a clarinet de Johannes Brahms, la integral de l'obra de F. Poulenc per a vent i piano, i tota la música per a piano d'Estimant Blanquer. Entre els enregistraments és de destacar la dedicada a les obres per a piano d'Enrique Granats. En l'actualitat prepara dos nous enregistraments, un de violí i piano de compositors espanyols del S. XX i un altre de música romàntica per a piano.

Actualment compagina la seua carrera concertística amb la docència com a catedràtica de piano en el Conservatori Superior de Música de València, del qual és professora per oposició des de l'any 1991. És doctora en Música pel Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l'Art de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, que ha publicat el seu llibre L'obra pianística d'Estimant Blanquer.

Músics de tot el món de gran projecció internacional
Peníscola celebra del 16 al 30 de setembre el XXIII Cicle de Concerts de Música Clàssica, una trobada musical organitzada per l'Ajuntament de Peníscola i el Patronat Municipal de Turisme en col·laboració amb l'Associació Musical Verge de l'Ermitana de Peníscola i la Coral Polifònica de Peníscola.

Aquest cicle musical, ja consolidat, compta amb un variat programa dedicat a reconeguts músics i compositors clàssics el repertori dels quals serà interpretat per músics i orquestres de gran projecció internacional procedents d'Alemanya, Xile, Japó, Eslovènia, Sèrbia i Espanya. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola