Notícies

;
21 septiembre 2007

La New Chamber Orchestra i el prestigiós oboé Stefan Schilli ofereixen música d'excepció a Peníscola

El prestigiós oboé alemany Stefan Schilli protagonitza aquest cap de setmana dos dels concerts més destacats del Cicle de Concerts de Música Clàssica Ciutat de Peníscola. El doble Premi Nacional de Música d'Alemanya participa com a solista en un primer concert en el qual actua amb la New Chambert Orchestra dirigida per Andrés Ramos, agrupació musical amb la qual el director valencià va debutar en la prestigiosa Gewandhaus de Leizpig dirigint la Quarta Simfonia de Mahler.

La música de Mozart, Strauss i Schubert sonarà dissabte al Palau de Congressos de Peníscola i donarà pas a un concert dedicat íntegrament a la música barroca, que tindrà lloc diumenge en el Saló Gòtic del Castell del Papa Luna. En el recital Els oboés del Barroc, el genial músic alemany Schilli interpretarà peces de mestres com Bach, Vivaldi, Albinoni i Telemann.

Stefan Schilli, virtuós de l'oboé
Naix el 1970 a Offenburg. Inicia els seus estudis musicals als dotze anys i els prossegueix a Trossingen amb Diethelm Jonas i a Karlsruhe amb Thomas Indermühle. El 1990 obté la plaça d'oboé solista en l'Òpera de Freiburg. Des de 1991 Stefan Schilli ha estat oboé solista de l'Orquestra de la Ràdio Bavaresa (Munich) on ha tocat sota la batuta de prestigiosos directors com Lorin Maazel, Mariss Jansons, Carlos Kleiber, Carlo M. Giulini, Sir Georg Solti, Sir Colin Davis i Riccardo Muti.

El 1993 obté el Premi Nacional de Música (Alemanya). El 1996 aconsegueix el primer premi en la competició internacional Prager Frühling i poc després guanya el 45 Concurs Internacional ARD de Munich. Obté a més el 1990 el Premi Germans Busch. Stefan Schilli és membre del Quintet de Vent Avalon amb el qual va guanyar el Premi Nacional de Música (Alemanya) el 1992. A més realitza una intensa labor de difusió de música contemporània amb l'Ensemble Triolog München.

Ha actuat en totes les grans ciutats mundials, col·laborant com asolista amb Lorin Maazel, Christopher Hogwood, Franz Welser-Möst, Denis Russel-Davis entre altres. Col·labora regularment amb Helmut Müller-Brühl i la Kölner Kammerorchester i també amb Jörg Färber i la Württembergisches Kammerorchester Heilbronn.

Schilli ha impartit cursos com a professor convidat a Alemanya, Espanya, Portugal i Geòrgia. És també un dels precursors del "Neusser Meisterkurse".

El 1992 Stefan Schilli va començar a gravar per al segell discogràfic NAXOS. Ha gravat per a aquest segell la integral dels concerts d'oboé de Vivaldi, a més d'obres de Pasculli, Schumann, Poulenc, Haas i Skalkottas. Amb el Quintet Avalon ha registrat també obres de Schönberg, Cambini, Milhaud i Ravel. Des de 2001 té un contracte en exclusiva amb el segell discogràfic ART NOVA.

Andrés Ramos, director valencià de formació internacional

Naix a València el 1981. Inicia els estudis de piano als set anys amb Adrianne Lloyd a Warwick (Anglaterra) i els prossegueix en el Conservatori Municipal de Riba-Roja amb la professora Maria-Elisa Gómez Pardo, concloent amb les màximes qualificacions. Posteriorment continua amb estudis de composició en el Conservatori Superior de València i paral·lelament estudia direcció amb José Rafael Pascual Vilaplana i Miquel Rodrigo en l'acadèmia musical Allegro (València). Ha realitzat cursos de perfeccionament pianístic amb Maria Jastrzebska-Quinn i José Mardon i ha participat també en cursos de direcció d'orquestra amb Benjamin Zander i Jorma Panula en la Royal Academy of Music (Londres) i la Hans Eisler Musikhochschule (Berlin) respectivament. El 2003 es trasllada a Leipzig (Alemanya) per a prosseguir els seus estudis de direcció orquestal amb Harold Knauff (Trobe Staatskapelle) i Fabio Luisi (MDR Symphonieorchester, Wiener Symphoniker i Staatskapelle Dresden).

En el camp de la direcció coral ha treballat amb els cors Amici Musicae, Leipziger Vokalenseble i el Cor de la Gewandhaus. Ha treballat també amb diverses orquestres alemanyes: Westsächsische Symphonieorchester, Jena Philharmonie, Leipzig Musikalische Komedie Orchester, Neue Elbland Philharmonie, Staatsorchester Aue i la Felix Mendelssohn Hochschulesymphonieorchester i amb solistes com Daniel Fuster, Bozena Angelova o Mariana Sirbu.

A Espanya ha dirigit l'Orquestra Simfònica del Vallés i l'orquestra Ars Academica, la qual va fundar el 2004 i de la qual és actual director titular. Al maig de 2007 va debutar en la prestigiosa Gewandhaus de Leipzig, dirigint la 4 Simfonia de Mahler (versió d'I. Stein) amb la New Chamber Orchestra. Entre els seus pròxims compromisos destaquen concerts amb la Jena Philharmonie, New Chamber Orchestra i amb la Felix Mendelssohn Symphonieorchester a Leipzig.

Músics de tot el món de gran projecció internacional
Peníscola celebra del 16 al 30 de setembre el XXIII Cicle de Concerts de Música Clàssica, una trobada musical organitzada per l'Ajuntament de Peníscola i el Patronat Municipal de Turisme en col·laboració amb l'Associació Musical Verge de l’Ermitana de Peníscola i la Coral Polifónica de Peníscola.

Aquest cicle musical ja consolidat compta amb un variat programa dedicat a reconeguts músics i compositors clàssics el repertori dels quals serà interpretat per músics i orquestres de gran projecció internacional procedents d'Alemanya, Xile, Japó, Eslovènia, Sèrbia i Espanya. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola