Notícies

L'Acadèmia Ballet Lupe impregna de dansa i màgia el Palau de Congressos de Peníscola
29 junio 2007

L'Acadèmia Ballet Lupe impregna de dansa i màgia el Palau de Congressos de Peníscola

La dansa del ballet clàssic La Bayadère de Ludwig Minkus, compositor i violinista que va compondre més de vint ballets, entre els quals destaca a més Paquita i Don Quixote, clausura demà a les 22.00 hores el curs acadèmic de l'Acadèmia Ballet Lupe en el Palau de Congressos de Peníscola. El grup de 110 alumnes de 4 a 30 anys interpretaran deu peces de dansa clàssica, popular i espanyola sota la direcció i la coreografia de Lupe Castelló, ballarina i professora del centre que regenta des de fa més de trenta anys i que duu a més el seu nom.

El festival de dansa que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Peníscola consta de dos actes en els quals s'alternaran peces flamenques i populars amb altres coreografies de ballet clàssic.    El Vals de la Flor, La Favorita, La Tarantela, Las Bodas de Luís Alonso, de ball espanyol, i l'escenificació de coreografies sobre els contes de Hoffmann amb balls com Caputxeta roja, Blancaneus i els set nans, La rateta presumida i La bella dorment centraran la primera part de l'actuació els beneficis de la qual estan destinats a l'entitat benèfica Creu Roja Peníscola.

El ballet clàssic La Bayadère inspirat en música de Ludwig Minkus compondrà la segona part del festival interpretat per les ballarines més veteranes. La Bayadère, creada pel coreògraf Marius Petipa durant el segle XIX quan els romàntics estaven impactats per la imatge de les bayaderes, dones ballarines professionals, és una de les obres del repertori clàssic que forma part de les grans companyies del món. El ballet està inspirat en dos drames del poeta hindú Calidaza i representa la visió idealista de l'Orient on la ballarina hindú emergeix per a realitzar el seu ritu sagrat abans de retirar-se al misteriós món de les ombres.

Lupe Castelló, Directora d'Acadèmia Ballet Lupe
Lupe Castelló inicia els seus estudis de dansa l'any 1966 en l'Escola Superior d'Art Dramàtic i Dansa de Madrid, centre que abandonarà una vegada finalitzats els seus estudis el 1971 per a ampliar els seus coneixements en el Centre Internacional de Dansa Rosella Higtower de Cannes. Al seu retorn a Benicarló inicia la seua labor docent fundant l'escola que duu el seu nom, Ballet Lupe.

Durant més de trenta anys, Lupe Castelló ha format nombrosos ballarins i s’ha vist reconegut el seu prestigi i la tasca educativa amb l'obtenció de beques i distincions per part dels seus alumnes en la Fundació Alicia Alonso i en els cursos d'estiu de la Royal Academy of Dancing de Londres així com en els esdeveniments en els quals han participat.

En el seu afany de formació permanent, participa en els cursos de tècnica Vaganova que s'imparteixen a Moscou i a l'Escola Vaganova de Sant Petersburg així com en cursos de pedagogia i formació musical, entre altres disciplines, en diferents centres d'Espanya. En l'actualitat, l'Escola Ballet Lupe ofereix cursos monogràfics especialitzats en dansa clàssica, dansa espanyola i preparació per als exàmens de la Royal Academy of Dancing, a la qual pertany des de l'any 1993 després de formar-se en la tècnica Royal i acreditar-se com a Teacher. El seu compromís amb la dansa i la labor educativa es reflecteix a més en la seua pertinença com a vicepresidenta de l'Associació Filocorèutica de Castelló i com a membre de l'Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola