Notícies

Peníscola es postula per a obtindre el Segell Biosphere de la mà del sector turístic
02 julio 2024

Peníscola es postula per a obtindre el Segell Biosphere de la mà del sector turístic

  • Es tracta d'un sistema de mesurament de la sostenibilitat, amb l'objectiu de funcionar com a eina de millora contínua en la destinació
  • El consistori llança una campanya per a animar a les empreses turístiques a la participació


L'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Peníscola, en la seua aposta per la sostenibilitat, ha llançat aquesta setmana una campanya per a promoure l'adhesió de les empreses turístiques al compromís que el consistori adquiria ja l'any passat per a l'obtenció del Segell Biosphere, un sistema de mesurament de la sostenibilitat de la destinació.

La Regidoria va elaborar un cronograma d'implantació de la certificació en la destinació de 2 anys, durant els quals i de manera gratuïta, totes les empreses que ho desitjaren podien optar a aquesta certificació.
Aquest 2024 és el segon any i, amb l'objectiu de sumar més agents del sector al procés, l'Ajuntament ha compartit  amb l'empresariat local la citada campanya.

Recentment s'ha dut a terme una jornada informativa a les empreses del sector per a traslladar-los el procediment per a l'obtenció del Segell, que encara es pot tramitar de manera gratuïta gràcies a la col·laboració institucional.

"Des de l'àrea de Turisme s'està treballant en la millora contínua de la destinació. Amb programes i accions de qualitat, accessibilitat i sostenibilitat i continuem aprofundint en aquest projecte de sostenibilitat turística, dins de les accions del Pla de Sostenibilitat Turística" ha explicat la tècnica municipal, Belén Miguel, apuntant que el Pla és finançat per l'Ajuntament, la Generalitat Valenciana i el Govern d'Espanya.


El programa Biosphere Sustainable

Es tracta, concretament del programa Biosphere Sustainable, un sistema revolucionari que indica el nivell real de la sostenibilitat de la destinació turística i també de les  empreses d'aquesta. Així doncs, el programa té la capacitat d'involucrar els agents implicats en el sector; institucions, sector privat i els seus empleats sense oblidar els clients, en el procés.
Utilitzant una plataforma digital molt accessible i intuïtiva, qualsevol empresari podrà reconéixer el seu compromís.

Biosphere brinda l'oportunitat d'accedir a un procés de millora contínua, desenvolupant un Pla de Sostenibilitat adaptat i personalitzat a les necessitats de l'empresa, a través de la selecció de centenars d'activitats i accions sostenibles.

Evidenciar els esforços en matèria de sostenibilitat i aconseguir la distinció ”Compromés” amb la sostenibilitat, "és un avantatge competitiu, a més d'una porta oberta a la sol·licitud d'ajudes que vagen encaminades a reforçar aqueix compromís estratègic que compartim administració i empreses" ha valorat el mateix alcalde, Andrés Martínez, que ha recordat que l'any passat el consistori peniscolà va signar la Carta de Compromís amb la Sostenibilitat, en virtut de la qual s'iniciava el procediment per a l'obtenció del Segell Biosphere.

Continuar el camí cap a la millora contínua i obtindre la distinció ”Certificat” demostrant a l'auditor totes les accions sostenibles que es duen a terme serà el següent pas.

Comunicar en temps real les bones pràctiques als clients, col·laboradors i stakeholders, avalades pel segell de garantia Biosphere, proporciona a l'entitat "un elevat grau de compromís amb el turisme intel·ligent i sostenible, així com amb l'aposta de les mateixes administracions públiques" ha destacat l'edil de l'àrea de Turisme, Ramón Simó, qui ha afegit que avançar "cap a una destinació turística més sostenible és un compromís de tots els que formem part del sector i per això l'Ajuntament no sols assumeix la seua pròpia responsabilitat avançant en aquesta direcció sinó que també volem facilitar i animar les empreses al fet que se sumeixen en aquest camí".

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola