Notícies

Escolars de Peníscola reforesten les dunes de la platja Nord per a reforçar la seua capacitat de contenció de temporals marítims
28 febrero 2024

Escolars de Peníscola reforesten les dunes de la platja Nord per a reforçar la seua capacitat de contenció de temporals marítims

Un total de 120 alumnes de primària del CEIP Jaime Sanz i la Internacional School Peníscola participen en aquesta iniciativa impulsada per la Fundació Global Nature, en col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Peníscola i els centres educatius de la localitat.
L'objectiu d'aquesta col·laboració és que els escolars coneguen el sistema dunar existent a la platja Nord de la localitat, així com la seua funcionalitat pel que respecta a la contenció de temporals marítims.
Mitjançant la plantació de 500 exemplars de plantes en les dunes, els alumnes coneixen com l'arrelat de les espècies i el creixement d’aquestes millora aquesta capacitat de les dunes per a evitar que els temporals de mar engulen la platja.

Plantes protegides

Les plantes emprades per a la reforestació dunar per part dels escolars són plantes protegides i específicament preparades per a la seua plantació en sistema dunar per part de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana.
En aquest cas s'ha emprat majoritàriament, a més, una espècie endèmica, Silene, que només es troba a la província de Castelló i l'illa d'Eivissa.
Aquesta acció ha comptat amb la col·laboració de l'Associació Xaloc, que coordina aquest tipus d'actuacions en tot el territori de la Comunitat.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola