Notícies

Dos autobusos de Labora recorreran les localitats valencianes sense oficina per a oferir assessorament en ocupació
29 enero 2024

Dos autobusos de Labora recorreran les localitats valencianes sense oficina per a oferir assessorament en ocupació

  • Els vehicles recorreran 221 municipis i universitats per les tres províncies valencianes des de febrer fins a agost de 2024

 

  • Informaran la ciutadania en matèria d'ocupació i formació, trencant les barreres territorials i tecnològiques

Labora, Servici Valencià d'Ocupació i Formació, ha presentat a Peníscola el nou servici Punts Mòbils Espai Labora que arrancarà el pròxim 5 de febrer. Seran dos autobusos adaptats com a oficines mòbils per a recórrer durant els pròxims dos anys diversos municipis i universitats públiques de tota la geografia valenciana que no compten amb oficina d'ocupació.

L'objectiu que perseguix el Servici Valencià d'Ocupació i Formació amb estos autobusos és divulgar, informar i assessorar la ciutadania sobre l'oferta de servicis d'ocupació, orientació i formació de Labora. La ciutadania “podrà accedir, acompanyada i assessorada per un equip humà especialitzat, a la plataforma Punt Labora i les seues diferents eines, de manera presencial, individualitzada i independentment del punt de la geografia valenciana on residisca”, segons ha declarat la directora general de Planificació i Servicis, Marisa Mezquita.

Així mateix, Mezquita ha subratllat que una de les principals preocupacions del Servici Valencià d'Ocupació i Formació és "tractar d'eliminar la bretxa que ha vingut separant a les persones que viuen en localitats despoblades, perquè totes les persones puguen accedir als servicis de Labora”.

 

En total, hi ha previstes 221 visites a municipis i universitats de tota la Comunitat, número que augmenta respecte a l'edició anterior del programa. Les primeres localitats en les quals l'autobús prestarà els seus servicis seran Montán (Castelló) i Bellreguard (València). A la localitat de Peníscola tornarà a mitjan mes de febrer.

El servici d'estos punts mòbils es prestarà entre el 5 de febrer fins al 30 d'agost en una primera ronda de visites. Una vegada finalitzat este primer torn, es procedirà a reestructurar-les per als mesos següents, fins a finalitzar el servici al maig de 2025. Este servici, en qualsevol cas, podria prorrogar-se al final d'este.

Els dies previstos perquè l'autobús romanga en la localitat s'ha calculat en funció de la població censada, de manera que en les localitats amb menor població estarà un dia, mentre que en les quals compten amb major volum de persones censades seran dues les jornades en què este servici serà present en la localitat. L'horari d'atenció d'estos punts mòbils serà entre les 10 del matí i les 18 de la vesprada, de manera ininterrompuda, i de dilluns a divendres.

Gràcies a esta iniciativa de la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Províncies i Municipis (FVPM), tant el veïnat com l'estudiantat de les localitats seleccionades podrà accedir, acompanyats i assessorats per un equip humà especialitzat, a la plataforma Punt Labora i les seues diferents eines, de manera presencial, individualitzada i independentment del punt de la geografia valenciana on residisca.

La informació que es prestarà a les persones usuàries d'estes localitats és: el portal GVAJOBS (tant per a treballadors com empreses) i com funcionen els seus diferents servicis; la cerca d'ocupació i formació; l'aplicació mòbil GVA PuntLabora; o les xarxes socials i altres canals comunicatius del Servici Valencià d'Ocupació i Formació, per a conéixer totes les seues novetats en qualsevol lloc i moment.

El calendari de visites dels Punts Mòbils es pot consultar en https://comunica.gva.es/va/ i a través dels canals informatius de Labora i de la FVMP.

 

Una estratègia de proximitat i igualtat interterritorial

 

Labora dona continuïtat així a este innovador projecte per a acostar els seus servicis a tota la ciutadania, especialment en els municipis més despoblats, molts d'ells en àrees rurals. Així, el nou Servici Valencià d'Ocupació aposta per una estratègia d'una proximitat renovada en l'atenció brindada a cada persona, així com per la igualtat entre els diferents territoris de la Comunitat Valenciana.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola