Notícies

Peníscola premia el curtmetratge "París 70" de Dani Feixas i el seu particular homenatge als cuidadors de persones dependents
20 noviembre 2023

Peníscola premia el curtmetratge "París 70" de Dani Feixas i el seu particular homenatge als cuidadors de persones dependents

  • Durant la setmana s'han projectat 15 curts seleccionats d'entre els quasi 500 rebuts per al certamen
  • El públic ha atorgat a Actos por partes de Sergio Milà, el major reconeixement a través del seu vot,  per aquest retrat el càncer que fuig del relat dramàtic
  • Santi de Mario Capetillo (Xile) s'ha fet amb el guardó a Millor Curt Inclusiu

Finalitzada la primera edició del Festival Internacional de Cinema Social de Peníscola, s'ha procedit a fer el lliurament dels diferents reconeixements als premiats.

El Premi a Millor Curtmetratge, entregat per l'alcalde, Andrés Martínez, ha sigut per a París 70 de Dani Feixas, una història de cures, el relat d'un fill que cuida a la seua mare, que ha comptat amb el major suport del jurat.

Ha recollit el premi Nacho Solís, guionista del curtmetratge, qui ha destacat la important trajectòria d'aquest curt i el seu particular homenatge als cuidadors i cuidadores de persones dependents.

El Premi del Públic, ha sigut  entregat per la regidora de Cultura, Lidia Herrero, per a Actos por partes, de Sergio Milà; una història que retrata el càncer des d'un punt de vista allunyat del relat dramàtic; ha recollit el premi Fran Ramos, director de fotografia del curtmetratge, qui ha destacat la importància del missatge del mateix curt i també la temàtica social del conjunt del festival.

El Premi Millor Curt Inclusiu, entregat per Richard Campos, director del CEE Baix Maestrat, ha sigut per a Santi de Mario Capetillo (Xile) i ha recollit el premi el mateix director del curtmetratge.

Esment especial del Jurat per a La rampa de Juan Fernando Parrilla.

El director del Festival, Sergi González, ha volgut destacar la gran participació en aquesta primera edició que ha comptat amb la recepció de quasi 500 curtmetratges procedents de més de 40 països, centrats en la temàtica social.

D'aquests es van seleccionar un total de 15 per a la seua projecció durant aquesta cita cultural que ha acollit Peníscola al llarg d'aquesta setmana i que ha inclòs també sessions matinals per a escolars.

El cinema com a eina de conscienciació i transformació social
Aquesta nova cita cultural a la Ciutat en la Mar està enfocada en la temàtica social, "la qual cosa la converteix en una proposta especial i compromesa amb la visibilització de la diversitat funcional i moltes altres qüestions de caràcter social que necessiten de l'altaveu necessari de la cultura" ha afirmat el mateix alcalde, durant la seua participació en l'esdeveniment, al qual ha augurat una llarga trajectòria.


Col·laboració especial del CEE Baix Maestrat
Els i les alumnes del Col·legi d'Educació Especial Baix Maestrat, que van assistir a la sessió matinal prevista per a escolars, han col·laborat molt estretament amb l'organització del Festival per a convidar a la participació i l’assistència de públic a les projeccions. A més, els mateix alumnat ha oferit un còctel als assistents a la gala.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola