Notícies

Peníscola acollirà una nova edició del RocartCultura, el Festival d'Art i Cultura de la ciutat
05 septiembre 2023

Peníscola acollirà una nova edició del RocartCultura, el Festival d'Art i Cultura de la ciutat

  • Aquesta quarta edició tindrà lloc entre els dies 22 i 24 de setembre
  • L'escriptora Lucía Etxebarría oferirà al llarg del cap de setmana diferents tallers com a plat fort d'aquesta cita cultural en la qual Peníscola es convertirà en un Museu Efímer

La Regidoria de Cultura ha presentat la programació de la quarta edició del Festival RocartCultura, d'Art i Cultura de la localitat i que enguany tindrà lloc entre els dies 22 i 24 de setembre.

La regidora de l'àrea, Lidia Herrero, ha recordat l'aposta de la Regidoria per ampliar la programació cultural en els últims anys, malgrat les restriccions i els condicionants sanitaris recents, reconeixent el seu antecessor en el càrrec, Ramón Simó, que la va impulsar: "aquest festival va nàixer amb la pandèmia i va ser un exemple de la nostra aposta per la programació cultural malgrat les dificultats, enguany afrontem l'edició de la seua consolidació" ha assegurat.

Després de la finalització de la intensiva programació de les Festes Patronals, arribarà a la localitat aquest festival carregat d'art multidisciplinari i que es desenvoluparà en diferents seus.

Un programa en femení

Més del 90% de les propostes que inclou aquest festival estan realitzades per talentoses dones que s'obrin pas en el món de l'art, en diferents disciplines com l'escriptura, edició, performance, història de l'art, ball, pintura, fotografia o il·lustració.

El festival "beu de diferents fonts" tal com ha explicat la seua mateixa directora, Pilar Diago, que el defineix com "un híbrid entre festival, fira i residència artística"

Dins de les propostes, trobem el projecte central en el qual orbita la resta de programació: el Museu Efímer que inclou càpsules creatives en hotels i hostals del nucli antic de la localitat.

Aquesta activitat central permet els visitants conéixer els artistes, que comparteixen les seues exposicions i projectes creatius en espais íntims que passen a ser estades d'allotjament a xicotets museus amb encant.

El divendres dia 22 arrancarà la programació de la inauguració d'aquesta exposició d'exposicions deslocalitzades en diversos emplaçaments, per a seguir amb espectacle al carrer amb La Infame.

El dissabte dia 23 arriba el plat fort del festival amb el Taller de Poesia Terapèutica de Lucía Etxebarría. També aqueix dia la performance de dansa Nonom de Kerri Ann, una visita teatralitzada amb Pilar Simó, Teatre El Carrilló, una conferència sobre art en el Magic Museum by Yunke i Urbano Sketchers que dibuixaran la perla del Maestrat.

El diumenge 24 tancarà la programació un nou taller de Lucía Etxebarría, sobre gestió de l'ansietat a través de l'escriptura, en La Templanza. Un vermut musical en la plaça de Santa María i Dansa amb Lola Bou posaran punt i final a un cap de setmana replet de cultura i art a Peníscola.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola