Notícies

Peníscola posa imatge a l'Any Papa Luna
29 marzo 2023

Peníscola posa imatge a l'Any Papa Luna

  • El consistori ha creat un logotip que ha integrat en la seua imatge corporativa i projectarà en cadascuna de les seues comunicacions institucionals per a testificar el seu compromís amb la divulgació de la seua condició de Ciutat Pontifícia
  • El municipi participa de la programació d'activitats conjunta que ha coordinat i impulsat la Diputació Provincial de Castelló i que aglutina iniciatives també de l'Ajuntament d'Illueca, ciutat natal del Papa Benet XIII
  • Podrà trobar-se en tots els canals i suports de comunicació del consistori a partir de l'1 d'abril

L'Ajuntament de Peníscola en Ple, en sessió de 17 de novembre del passat any, va acordar formalitzar una declaració institucional de 2023 com a Any Papa Luna i Peníscola com a Ciutat Pontifícia, en celebrar-se el 600 aniversari de la defunció de Benet XIII, el Papa Luna, en la localitat.

Aquesta declaració institucional responia a una petició de la Associació d'Amics del Papa Luna, l'objectiu de la qual és restablir la dignitat del pontífex i divulgar el seu llegat.

Així, amb aquesta meta compartida, l'administració local, per donar visibilitat a aquest compromís en aquest any especial, ha incorporat a la seua imatge de marca l'Any Papa Luna.

D'aquesta manera, a partir d'abril de 2023 i fins a abril de 2024, la documentació generada per l'Ajuntament de Peníscola i totes les comunicacions i canals de comunicació institucionals contindran el nou logotip creat a aquest efecte i incorporat a la marca de la institució, per a fer més visible la commemoració de l'Any Papa Luna.

"És el nostre deure divulgar la nostra història i aquest any especial hem fet un esforç per a poder projectar al món la nostra condició de Seu Pontifícia, retent homenatge a qui va ser Papa legítim de l'Església i va triar Peníscola com a centre de la cristiandat en un període controvertit" ha explicat l'edil de Cultura, Ramón Simó, durant la presentació de la imatge de l'any papal.

En aquest sentit, Juan Bautista Simó, president de l’AAPL ha declarat que “és molt especial i satisfactori trobar-me en la presentació d'aquesta nova imatge, amb què exaltem una figura extraordinària per a tot el poble de Peníscola”, agraint el paper del consistori en aquest “important homenatge” a Benet XIII.

La nova imatge de marca

Es tracta d'una representació iconogràfica inspirada en una escultura del Sant Pontífex, un perfil que inclou la mitra papal, com a símbol de representació, que s'integra en el logotip i imatge corporativa del mateix Ajuntament.

"És molt representatiu i s'ha treballat en un disseny modern, integrat perfectament en la marca institucional, fàcilment recognoscible i traçable a múltiples suports i formats" ha explicat la responsable de l'empresa de disseny creadora del nou logotip, Sandra Broch, de Dobleessa. Com a referència de disseny han pres l'escultura del Papa Luna situada al costat de l'accés a la fortalesa, un dels símbols més reconeguts de la província.

Les associacions i entitats que compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Peníscola hauran d'incorporar aquest nou logotip a les seues publicacions i cartelleria, a aqueix efecte, per a facilitar l'aplicació d'aquest logotip en les publicacions de les entitats, el consistori ha habilitat un espai en el seu portal web amb els arxius del logotip de l'Any Papa Luna en diferents formats descarregables.

Programació cultural específica

Per a la commemoració d'aquest singular aniversari, els ajuntaments de Peníscola i Illueca, així com la Diputació de Castelló, han col·laborat en la preparació d'un conjunt d'activitats culturals.

Concretament, l'àrea de Cultura de l'ajuntament peniscolà ha previst un conjunt d'activitats que arranquen el mes d'abril, a partir del qual es visibilitzarà també la marca de l'any papal.

Els dies 25, 26 i 27 del mes es realitzarà, per a tots els centres educatius de la localitat, la ruta teatralitzada i educativa sobre el llegat del pontífex, sota el títol "El Papa Luna a Peníscola".

Ja el mes de maig, concretament el dia 23, en el qual es commemora la seua defunció, l'Ajuntament programa un concert a partir de les 19.30h al Castell de la localitat, a càrrec de Capella de Ministrers, "Música en temps de Benet XIII" amb obres dels còdexs de Chantilly, Mòdena, Reina, Barcelona i de la mateixa Comunitat Valenciana.

"El nostre tribut des de l'expressió musical, des de la cultura, a qui va ser un home savi que va voler defensar la seua condició de Papa legítim i va ser fidel al seu compromís fins a la fi dels seus dies" ha declarat el mateix alcalde, Andrés Martínez, que ha agraït a l’Associació d'Amics del Papa Luna la seua tasca divulgativa i d'investigació, així com el seu "impuls a la iniciativa que avui projectem".

Amb l'objectiu de promoure el coneixement de la figura del Papa Luna, a més de fer aquesta tasca amb els més jóvens en els centres educatius, la Regidoria ha previst dur a terme visites guiades teatralitzades per als visitants i turistes de la localitat tots els dimecres dels mesos de juliol i agost, "una iniciativa que contribuirà al fet que els qui ens trien per a les seues vacances coneguen una mica més i una mica millor qui va ser un dels nostres més il·lustres habitants" ha explicat Simó.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola