Notícies

Milió i mig de micro-leds ompliran de llum el nucli antic de Peníscola aquest Nadal
25 noviembre 2022

Milió i mig de micro-leds ompliran de llum el nucli antic de Peníscola aquest Nadal

  • Peníscola aposta per reforçar-se com a destinació turística de referència també a l'hivern
  • L'Ajuntament ha creat un recorregut d'un quilòmetre que amplia l'espectacular il·luminació de Ferrero Rocher

El consistori peniscolà vol aprofitar l'èxit de l’any passat amb Ferrero Rocher i ha afegit a la decoració lumínica que va atraure a milers de visitants un nou recorregut de més d'un quilòmetre per la seua ciutat antiga, replet d'enllumenat especial.

L'ampliació de la decoració nadalenca inclou punts fotogràfics, decoracions de gran grandària i cortines de llums en les balconades de tot el recorregut, amb boles penjants i una mar de llum.

"Mantenim tota la decoració especial que tant va agradar l'any passat i des de la plaça de Santa Maria, on es troba, es podrà iniciar un recorregut a través de la nostra ciutadella que inundarà de llum daurada els nostres carrers empedrats" ha explicat l'edil de l'àrea de Festes, Ramón Simó, detallant que l'ampliació de la decoració lumínica discorrerà pels carrers Saiz de Carlos, Príncipe, C. Mayor, Olvido i Bateria del Calvari.

"Al voltant d'un quilòmetre de recorregut que sorprendrà i farà que el visitant se submergisca en la màgia del Nadal entre muralles, carrerons estrets i la mar; una experiència única que busca sorprendre i consolidar la nostra destinació turística com a destinació hivernal" ha assegurat el mateix alcalde, Andrés Martínez.

La Llum del Nadal a Peníscola

Des de la Regidoria de Festes s'editaran xicotetes guies amb la ruta i es programarà una encesa oficial que tindrà lloc en els primers dies del mes de desembre, després del qual s'il·luminarà no sols la ciutat emmurallada sinó també la resta del terme municipal, que comptarà - com és habitual - amb cartelleria anunciadora de les festes nadalenques i l'enllumenat decoratiu als seus carrers.

La previsió de l'Ajuntament és mantindre l'enllumenat per a poder-se visitar fins a principis del mes de gener.La inversió municipal per a aquesta ampliació s'estima en al voltant de 100.000€ als quals se sumen quasi 40.000€ dins del contracte anual i que inclou l'enllumenat de la resta de festes que es duen a terme al llarg de l'any.

Mesures d'estalvi energètic

L'aposta per l'ampliació de l'espectacularitat de l'enllumenat de Ferrero per a la consolidació d'aquest nou atractiu turístic de la destinació "no està renyida amb la consciència mediambiental, perquè hem articulat una sèrie de mesures que reduiran el consum energètic" ha explicat Simó, des de la Regidoria.

Concretament l'edil ha destacat que l'enllumenat és de baix consum, tecnologia led, i l'horari previst per a la seua encesa es redueix respecte als anys anteriors, i que estarà apagat durant la matinada.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola