Notícies

Peníscola registra el 2021 les majors xifres de reciclatge de paper i envasos amb quasi 280 tones recollides
03 febrero 2022

Peníscola registra el 2021 les majors xifres de reciclatge de paper i envasos amb quasi 280 tones recollides

  • Ecovidrio va entregar el guardó Iglú Verd al municipi per superar el repte de recollida de vidre el passat estiu
  • La campanya Reciclar per a ConserMar també va arribar a Peníscola aquest passat any, per a la conscienciació sobre la importància del reciclatge en l'entorn litoral


L'àrea de Serveis de l'Ajuntament de Peníscola ha fet públiques les xifres del balanç de gestió de la recollida de residus en el municipi al llarg de 2021. Les dades “són molt significatius en matèria de reciclatge” ha constatat l'edil de l'àrea, Jorge Rovira, destacant “el constant increment en recollida selectiva”.

Concretament, quant a paper i cartó, respecte a 2020, l'any passat  s'han recollit 150 tones, un 10% més que l'anterior anualitat. Pel que respecta a envasos, l'increment és també substancial, amb quasi 128 tones recollides, un 11% més que l'any anterior; "totes dues xifres se situen per damunt de les dades recollides abans de la pandèmia, creant-se així i de manera ininterrompuda, un creixement sostingut de la recollida selectiva en la nostra localitat" ha explicat Rovira.

L'actual servei de gestió de la recollida de residus ha incrementat el nombre de contenidors de recollida selectiva en la localitat i aquesta compta amb un 60% més de contenidors per a paper o cartó i envasos, distribuïts en un total de 152 punts de recollida.

Iglú Verd per a Peníscola per superar el repte de recollida de vidre l’estiu passat
Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, ha fet lliurament a l'Ajuntament de Peníscola del guardó Iglú Verd per superar el repte de recollida selectiva d'envasos de vidre establit durant la campanya Banderes Verdes, que va tindre lloc durant els mesos de juliol i agost.

Un total de 139 restaurants, bars i quiosquets peniscolans van participar aquest estiu en la campanya en col·laboració amb l'Ajuntament, amb l'objectiu d'incrementar els nivells de recollida selectiva d'envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler.

Durant els dos mesos de duració de la campanya s'han aconseguit recuperar en la localitat 115.600 kg d'envasos de vidre, la qual cosa ha possibilitat que Peníscola aconseguisca l'Iglú Verd pel seu compromís amb el medi ambient i el reciclatge de vidre.


La campanya Reciclar per a ConserMar
La platja Nord de Peníscola ha acollit també la campanya Reciclar per a ConserMar, per la conscienciació sobre la importància del reciclatge, també en l'entorn litoral.

El mes de juliol i al costat de la platja Nord, es van dur a terme diverses activitats de conscienciació, orientades especialment als més jóvens. Tallers, jocs i propostes didàctiques per a la promoció del reciclatge i per a enfocar la mirada en la possibilitat de reutilitzar els residus.

La campanya, promoguda per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, juntament amb d'Ecoembes, i en col·laboració amb l'Ajuntament de Peníscola, va comptar amb un acolliment "molt positiu, amb alta participació i interés per part dels banyistes" tal com va valorar el mateix edil de medi ambient, Miguel Castell, que va assistir a la jornada.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola