Notícies

Peníscola presenta a Fitur les seues noves experiències sostenibles amb el recorregut de la Pedra en Sec i les rutes d’hiperrealitat
20 enero 2022

Peníscola presenta a Fitur les seues noves experiències sostenibles amb el recorregut de la Pedra en Sec i les rutes d’hiperrealitat

Accions per a 2022 del Pla de Sostenibilitat Turística

  • En matèria de política turística sostenible, la destinació ha explicat que treballa per implementar la Certificació Biosphere en la destinació

Peníscola ha presentat a Fitur les accions que desenvoluparà en aquest 2022 en l'execució de la primera anualitat del Pla de Sostenibilitat Turística, que ha aconseguit per a invertir més de tres milions d'euros en la destinació, amb la participació econòmica d'Ajuntament, Generalitat i Govern.

Concretament s'han comunicat les actuacions relacionades amb la creació de producte, la posada en valor de les rutes turístiques de la "pedra en sec" i rutes d’hiperrealitat pels escenaris de cinema de la localitat.

Potenciar l'ús d'eines tecnològiques que minimitzen l'ús de suports físics és un dels objectius de les rutes d’hiperrealitat.

"Treballarem en aquesta línia per a fer més accessibles els atractius turístics de la nostra ciutat, fomentant la divulgació del nostre patrimoni i facilitant als visitants una experiència post-viatge perquè recomanen la visita" ha explicat la regidora de l'àrea de Turisme, Raquel París.

Respecte a la posada en valor i creació de noves rutes de la pedra en sec, l'objectiu de l'acció és articular nous arguments de venda que complementen l'oferta actual de la destinació, no subjecta a estacionalitat, perquè pot gaudir-se tot l'any.

La creació d'aquestes rutes turístiques pel patrimoni local reconegut com a Patrimoni de la Humanitat, "fomentaran la divulgació del nostre patrimoni, en facilitarà el reconeixement i protecció, a més de la seua posada en valor" ha explicat la regidora, ampliant que, després de la catalogació de la pedra en sec en tot el terme municipal, l'àrea de Turisme dissenyarà els itineraris, amb la col·laboració de l'àrea esportiva, identificar els espais de valor patrimonial, dissenyant-ne la senyalització i interpretació.

L'alcalde, Andrés Martinez, ha recordat la importància d'impulsar aquests projectes entorn de la creació de producte sostenible, destacant també la inclusió transversal d'aquests criteris a la governança de la destinació.

Biosphere Destination

L'objectiu general d'implantar la certificació Biosphere és promoure una política turística local d'acord amb els paràmetres de sostenibilitat, implicant les àrees de gestió de Turisme i Medi Ambient.

L'acció pretén dotar el municipi d'un full de ruta específic que permeta aconseguir els requisits de la certificació, millorant la gestió de l'aigua, l'energia i els residus sòlids urbans, apostant per una destinació turística més respectuosa amb el medi ambient.

Biosphere és un sistema de certificació basat en la sostenibilitat i la millora contínua de la gestió dels recursos naturals, generant un model turístic no agressiu amb aquests.

La certificació garanteix l'equilibri adequat a llarg termini entre les dimensions econòmica, sociocultural i mediambiental en destinació i es planteja en dues fases; la primera requereix implementar una auditoria, la segona se centra en articular instruments que milloren la gestió dels recursos públics.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola