Notícies

L'Ajuntament de Peníscola debatrà demà el seu pressupost de 18 milions d'euros per a 2022
21 diciembre 2021

L'Ajuntament de Peníscola debatrà demà el seu pressupost de 18 milions d'euros per a 2022

  • El reforç de la despesa social per a continuar fent front a les conseqüències de la pandèmia, així com el suport i reforç a la competitivitat dels sectors productius són les línies generals d'aquests comptes
  • Andrés Martínez: "Els comptes estan condicionats per la Covid 19 i la nostra obstinació a millorar la sostenibilitat de l'activitat econòmica en la nostra població, a més contemplen més de 2,4 milions en inversions, una xifra similar a la de l’any passat, que triplica la dels anys anteriors"

La Regidoria d'Hisenda de l'Ajuntament de Peníscola porta demà al debat plenari el pressupost per a 2022, "un pressupost enfocat en les persones, que continua reforçant la despesa social, per a enfrontar les conseqüències de la pandèmia i reforça les actuacions de millora de la competitivitat de la destinació turística, amb l'execució de la primera anualitat del Pla de Sostenibilitat Turística amb participació de l'Estat i la Comunitat Autònoma" ha explicat la regidora de l'àrea, Dolores Bayarri.

Els comptes per a l'any pròxim ascendeixen a 18.000.956,08 €, quasi tres milions més que els de l’any passat; "per als quals esperem i desitgem comptar amb el suport de tots els grups i regidors, amb els qui hem parlat de les prioritats i principals reptes a afrontar" ha valorat la regidora.

El mateix alcalde, Andrés Martínez, ha insistit en el "marcat caràcter social" dels comptes que seran aprovats demà de manera provisional, perquè s'han incrementat substancialment totes aquelles partides relacionades amb la despesa social, els serveis socials o l'emergència social, l'increment de la qual es xifra en més de 120.000€ de reforç.

"Els comptes estan condicionats per la Covid 19 i la nostra obstinació a millorar la sostenibilitat de l'activitat econòmica en la nostra població, a més contemplen més de 2,4 milions en inversions, una xifra similar a la de l’any passat, que triplica la dels anys anteriors" ha explicat Martínez.

Pel que respecta a inversions, el pressupost de 2022 contempla millores en la seguretat viària, conversions en zona de vianants i millores de l'enllumenat públic i millores en la xarxa de clavegueram.

L'ampliació del cementeri municipal i la millora en instal·lacions esportives són unes altres de les partides a destacar, com el reforç de les actuacions de la Regidoria de Medi Ambient, que s'amplien amb quasi 200.000€ euros més, respecte a l'any anterior.

La promoció cultural i turística, així com la promoció i foment de l'esport són unes altres de les prioritats, al costat de la protecció del patrimoni local, per al qual es contempla una partida per a la millora de l’ermita de la Patrona.

El servei de transport sanitari es torna a incloure en aquests comptes municipals, així com els convenis amb els hospitals i el consorci provincial de bombers.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola