Notícies

Peníscola i el seu Mercat Nadalenc, candidats a retrobar-se amb el Nadal i brillar com mai
03 noviembre 2021

Peníscola i el seu Mercat Nadalenc, candidats a retrobar-se amb el Nadal i brillar com mai

  • Beas, Briviesca i Las Navas del Marqués, juntament amb les seues respectives tradicions nadalenques, són els altres candidats que participen en la iniciativa “Juntos Brillamos más”
  • Enguany, la iniciativa de Ferrero Rocher torna als pobles per a recuperar les tradicions nadalenques que no van poder celebrar-se el Nadal de 2020 a causa de les restriccions davant la Covid–19
  • La marca busca tornar a portar la llum als pobles en un any on ens retrobarem amb amics i familiars i, sobretot, amb el Nadal
  • Beas (Huelva) i el seu Betlem Vivent, Briviesca (Burgos) i la Festivitat de la O amb ciris, Las Navas del Marqués (Àvila) i el seu Concert de Nadal; i Peníscola i el seu Mercat Nadalenc són els pobles i les tradicions que enguany participen per a brillar més que mai per Nadal gràcies a Ferrero Rocher

Ferrero Rocher porta vuit anys celebrant el Nadal en alguns dels pobles més extraordinaris de la nostra geografia en una acció que s'ha convertit en una icona i que enguany, igual que el 2020, porta per títol “Juntos brillamos más”. L'any passat, a causa de les restriccions sanitàries davant la situació ocasionada per la Covid–19, la majoria dels pobles espanyols no van poder dur a terme els seus esdeveniments tradicionals de Nadal. Ara, davant la millora de la situació sanitària, és necessari tornar a recuperar les tradicions. Aquest 2021 és l'any de retrobar-se amb amics i familiars i, sobretot, amb el Nadal.

Així, la marca busca en aquest any tan especial fer brillar com mai la tradició d'un dels pobles finalistes, sense oblidar els valors de Ferrero Rocher, premiant al seu torn l'amabilitat i hospitalitat dels seus habitants, així com el sentiment de pertinença a la comunitat que atresoren. Per aquest motiu, enguany es premien les tradicions dels quatre pobles seleccionats en les quals participen els veïns i veïnes, però també es premia la bellesa, la solidaritat o el poder d'acolliment. En aquesta vuitena edició, Ferrero Rocher farà brillar com mai el poble i la seua tradició nadalenca. I el presentador Jesús Vázquez serà, un any més, l'ambaixador d'aquesta iniciativa que regala moments inoblidables per tots els racons del país.

Quatre municipis històrics i les seues tradicions candidats a brillar com mai aquest Nadal

Beas (Huelva) i el seu Betlem Vivent, Briviesca (Burgos) i la Festivitat de la O amb ciris, Las Navas del Marqués (Àvila) i el seu Concert de Nadal; i Peníscola (Castelló) i el seu Mercat Nadalenc són els pobles i les tradicions que enguany participen per a brillar més que mai per Nadal gràcies a Ferrero Rocher.

El Betlem Vivent de Beas, que porta celebrant-se des de 1970, és la seua basa per a convertir-se en el millor amfitrió. Sent el més antic d'Andalusia, va sorgir per a celebrar la Nit de Nadal d'una manera especial de la mà de la Germanor de La nostra Senyora la Verge dels Clarins i en aquest participen més de 300 persones; xiquets, xiquetes, dones i hómens s'uneixen de manera voluntària per a escenificar el Naixement de Jesús. “El nostre Betlem és el principal referent turístic del municipi i l'esdeveniment més important del Nadal a la província de Huelva. Beas és Nadal i el Nadal seria molt diferent a Huelva sense la gent de Beas. El Betlem representa l’arribada del Nadal i s'ha convertit en una celebració popular fruit de la tradició de la nostra terra. Fins i tot, hem sol·licitat que siga declarat Esdeveniment d'Interés Turístic Nacional. Lamentablement l'any passat no vam poder celebrar-lo i aquest 2021 estem molt il·lusionats de tornar a celebrar el nostre naixement viu, que inaugurarem el dia 3 de desembre, amb la mateixa il·lusió d'aquella primera vegada fa mig segle, el 1970”, explica l'alcalde de Beas, Diego Lorenzo Becerril.

La festa dels ciris de Briviesca tornarà enguany per a il·luminar els carrers del municipi burgalés i serà la clau per a poder brillar enguany al costat de Ferrero Rocher. Un any més, els veïns es reuniran en la plaça de Briviesca, des d'on iniciaran un passeig que recorrerà els carrers del poble amb un ciri encés a la mà per a celebrar el dia de La nostra Senyora de l'Esperança, popularment conegut com a dia de la Verge de la “O”. “El Nadal en Briviesca comença amb el Dia de la O, el 18 de desembre. Quan escoltem la cançó de la O, sentim una cosa molt especial i particular. És un dia de festa i d'emoció, els veïns preparen els ciris a les seues cases i ixen cantant per a recórrer els carrers del centre de la ciutat que es van il·luminant al seu pas inaugurant així l'encesa nadalenca i el Nadal en si”, comenta Álvaro Morales Álvarez, alcalde de Briviesca.

El Concert de Nadal de Las Navas del Marqués posarà la música com a protagonista per a poder convertir-se en el millor poble amfitrió. Cada any, l'Associació Musical de Las Navas del Marqués ofereix aquest concert com a plat principal del seu programa nadalenc. Els navers i naveres es reuneixen per a delectar-se amb la música en directe dels més de 30 músics, veïns i veïnes del municipi, amb edats des dels 12 als 70 anys. “La gent del poble es congrega per a gaudir d'aquest concert que es prepara diversos mesos abans i que té molta faena darrere. A més, la banda de música és també l'encarregada d'inaugurar el Mercat Nadalenc, en el pont de desembre, amb una cercavila per tot el mercat de proveïments. El fet de veure'l tot decorat, acompanyat de la música en directe, és un moment màgic”, afirma el seu alcalde, Javier Sastre Nieto.

Mentre, el famós Mercat de Nadal és la tradició que ha portat a Peníscola a convertir-se en un altre dels candidats d'enguany. Situat en el centre del municipi, al costat del Castell, en la Plaça de Santa Maria i Plaça de Bous, cada any es poden trobar diferents llocs d'artesania. La decoració de caràcter nadalenc, amb ambientació i animació concorde a la temàtica fan que caminar pels seus llocs es convertisquen en un agradable passeig i en el lloc perfecte per a comprar regals de Nadal a familiars i amics. “El Mercat ambulant de Nadal ompli d'alegria els carrers de Peníscola els dies abans del Nadal.Suposa una oportunitat per a ajudar al xicotet comerciant local en un ambient diferent. Ve gent de tot arreu d'Espanya a visitar-nos”, assenyala Andrés Martínez Castellá, alcalde de Peníscola.

Mecànica

Enguany, la marca farà brillar al poble i a la seua tradició més votada; una experiència que sens dubte serà un dels moments més especials d'aquest Nadal per al poble guanyador i els seus habitants.

Ferrero Rocher anima tots els consumidors a participar en l'elecció del poble i la tradició a través de la seua plataforma digital: Ferrerorocher.es, que oferirà informació sobre els municipis i allotjarà el seu contingut promocional.

La primera fase, en la qual participen els quatre pobles, començarà el 4 de novembre i finalitzarà el 3 de desembre; el mateix dia 3 de desembre es comunicarà qui són els dos municipis finalistes. A partir d'ací, aquests dos pobles lluitaran per a convertir-se en el poble amb la millor tradició en una segona fase que durarà fins al 10 de desembre. L'11 de desembre es farà públic el nom del guanyador i el dissabte, 18 de desembre, en prime time a través de Sálvame Deluxe, els espectadors podran gaudir del retrobament més especial del poble guanyador amb la seua tradició nadalenca a través de les seues pantalles.

Una oportunitat única de gaudir i tornar a estar al costat dels que més volem d'aquesta icònica acció que enguany torna per a recordar-nos que junts brillem més.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola