Notícies

L'Ajuntament de Peníscola en ple sol·licitarà avui al Govern que no cobre peatges per circular en les autovies
27 mayo 2021

L'Ajuntament de Peníscola en ple sol·licitarà avui al Govern que no cobre peatges per circular en les autovies

La corporació municipal votarà avui en sessió plenària ordinària la sol·licitud al Govern d'Espanya de no cobrar peatges en la xarxa estatal d'autovies. Es tracta d'una Declaració Institucional conjunta que compta amb el suport de tots els grups polítics amb representació en el consistori.


"El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern, aprovat pel Consell de Ministres, assumeix davant la Comissió Europea la determinació de l'executiu de portar avant la seua proposta d'implantar peatges en la xarxa d'autovies estatals existents al nostre país" ha explicat la regidora de Turisme, Raquel París. 

La mesura suposaria "una afectació directa al dret que com a ciutadans ens permet traslladar-nos i circular lliurement per tot el territori del nostre país, que sens dubte es veuria minvat sobre aquesta xarxa de més de 12.000 quilòmetres de vies gratuïtes d'alta capacitat que vertebren Espanya i que, en virtut d'haver de pagar pel seu ús, passarien a tindre una consideració molt més pròxima a la dels 3.000 quilòmetres que conformen la xarxa addicional d'autopistes" ha ampliat. 

Per al cas de Castelló s'aplicaria sobre l'AP-7, liberalitzada des de l'1 de gener del 2020, i la CV-10, pendent de finalitzar en els trams en el nord de Castelló, des de Vilanova d'Alcolea -aeroport de Castelló- fins a la Jana, en les proximitats del límit de província amb Tarragona.

La Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM), s'ha manifestat ja en contra del pagament de peatges en aquestes vies, l'associació de consumidors Facua també ha manifestat públicament la seua disconformitat. 

L'establiment d'una taxa per l'ús de les autovies "augmentaria els costos d'explotació de l'activitat del transport, la qual cosa provocaria un increment final en el valor dels productes que perdrien competitivitat en els mercats europeus" ha explicat París.

"Sol·licitem des de Peníscola que no entre en vigor aquesta mesura, perquè les autovies són infraestructures que per definició són públiques i gratuïtes; ja les hem pagades amb els nostres impostos a través dels Pressupostos Generals de l'Estat que han permés la seua construcció i manteniment" ha argumentat. 

Per la incidència que tindria aquesta mesura en la mobilitat i, conseqüentment, en la activitat turística, tan important per a la població, París ha afegit que seria "perjudicial per al sector, que veuria en la imposició d'aquests pagaments inexistents fins ara, un càstig també a la seua activitat econòmica" ha conclòs.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola