Pares

Cóm puc animar el meu fill a menjar més fruites i verdures?

Els xiquets solen mostrar-se reacis a menjar fruites i verdures per iniciativa pròpia i, sovint, prefereixen el sabor d'altres aliments, com els «snacks » o aperitius salats o dolços. La majoria de les vegades mengen el que troben a casa.

Per tant, ves amb compte amb les coses que serveixes per a menjar i vigila quin tipus d'«snacks» guardes en els armaris!

Aquí teniu alguns consells per fer-los apreciar el menjar saludable:

 • Assegureu-vos de servir fruites i verdures en tots els menjars i, fins i tot entre menjars, perquè menjar-ne es convertisca en una rutina diària.
 • Feu que els vostres fills tinguen la possibilitat de triar entre diversos aperitius saludables deixant les fruites i verdures a mà i llestes per menjar.
 • Faciliteu la ingesta de fruites preparant, per exemple, amanides de fruites.
 • Finalment, la millor manera d'animar els vostres fills a menjar fruites i verdures és menjant-nes vosaltres mateix! Els xiquets tenen tendència a seguir l'exemple dels adults amb els quals passen més temps tots els dies. Menjant més sa, estareu enviant als vostres fills el missatge correcte.

Per a totes les supermamàs o per a les que tenen mamàs

Para todas las super mamás o para las que tienen mamás.....................

Quien es tu mama ?

-Mamá es esa señora que lleva en el bolso un pañuelo con mis mocos, un paquete de toallitas, un chupete y un pañal de emergencia.

-Mamá es ese cohete tan rápido que va por casa disparado y que está en todas partes al mismo tiempo

-Mamá es esa malabarista que pone lavadoras con el abrigo puesto mientras le abre la puerta al gato con la otra, sosteniendo el correo con la barbilla y apartándome del cubo de basura con el pie..

-Mamá es esa maga que puede hacer desaparecer lágrimas con un beso -Mamá es esa forzuda capaz de coger en un solo brazo mis 15 kilos mientras con el otro entra el carro lleno de compra

-Mamá es esa campeona de atletismo capaz de llegar en décimas de segundo de 0 a 100 para evitar que me descuerne por las escaleras

-Mamá es esa heroína que vence siempre a mis pesadillas con
una caricia

-Mamá es esa señora con el pelo de dos colores, que dice que en
cuanto tenga otro huequito, sólo otro, va a la pelu

-Mamá es ese cuentacuentos que lee e inventa las historias más divertidas sólo para mí

-Mamá es esa cheff que es capaz de hacerme una cena riquísima con dos tonterías que quedaban en la nevera porque se le olvidó comprar, aunque se quede ella sin cena

-Mamá es ese médico que sabe con sólo mirarme si tengo
fiebre, cuánta, y lo que tiene que hacer

-Mamá es esa economista capaz de ponerse la ropa de hace cientos de años para que yo vaya bien guapo

-Mamá es esa cantante que todas las noches canta la canción más dulce mientras me acuna un ratito

-Mamá es esa payasa que hace que me tronche de risa con solo
mover la cara

-Mamá es esa sonámbula que puede levantarse dormida a las 4 de la mañana, mirar si me he hecho pis, cambiarme el pañal, darme jarabe para la tos, unpoco de agua, ponerme el chupete, todo a oscuras y sin despertarse

¿La ves? Es aquélla, la más guapa, la que sonríe

MENÚS DIVERTITS

Ensalada Russa

Ingredients per a l'ensalada:

 • 3 o 4 patates grans
 • 2 llaunes de tonyina en oli d'oliva
 • 2 ous durs
 • Picada de verduretes en pot (cogombrets, safanòries, en vinagre)
 • Maionesa casera, o de pot (uns 100g)

Ingredients per decorar:

 • Ou filat
 • 1 ou dur
 • 4 ous de guatlla cuits
 • 1 tija d'api del centre, amb fulles
 • Uns grans de panís
 • Unes olives
 • Un trosset de carabassa o de safanòria per al bec
 • 2 granets de pebre negre per als ulls

Preparació de l'ensalada russa:

Coem les patates en aigua abundant amb sal. Quan estiguen cuites, les traiem de l'aigua amb una escorredora i reservem l'aigua de cocció.

Xafem les patates amb una forquilla i hi afegim la tonyina amb el seu oli, la picada, la maionesa i els dos ous durs ratllats. Ho mesclem bé.

Decoració de l'ensalada russa:

Fem una bola de l'ensalada en el plat a servir, lleugerament xafada i allargada. La cobrim amb una capa fina de mostassa líquida.

Posem la part de les fulles de la tija d'api per un extrem i la part més grossa per l'exterm oposat. Sota d'aquesta, posarem un altre trosset d'api perquè el pes de l'ou no el moga i enclavem un ou cuit, al qual haurem fet una petita incisió.

Fem dues incisions petites en l'ou per al ulls i, amb cura, una horitzontal per al bec, que el farem amb un trosset de carabassa tallat en forma de triangle.

Posem els ous de guatla als costats i fem les plomes i la cresta amb ou filat... Tatxan! Ja tenim llesta una ensalada russa... vull dir... una gallineta amb els ous.

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola