Protocol Refugiats Síria

Com ajudar a les peresones refugiades procedentes de Síria?

La guerra de Síria ha provocat una de les majors crisis de refugiats de la història. La tragèdia s'allarga ja cinc anys, però en els últims mesos s'ha produït un dels majors i més ràpids moviments migratoris cap a les fronteres europees, deixant fora de joc els governs dels països geogràficament més propers. Davant la situació d'urgència generada, la Unió Europea debat com ajudar les famíles que travessen la Mediterrània fugint de les bombes

Com ajudar?

Donar diners

Realitzar una donació a una Organització no governamental.

Hi ha tres institucions especialitzades:

  • ACNUR:  L'agència de l'ONU per als refugiats. Es pot entrar en la seua web o donar a través de 902 218 218
  • CEAR: La comissió espanyola d'ajuda al refugiat
  • ACCEM: especialitzada en migrants i refugiats en situació d'exclusió

Però, a més, sobre el terreny estan treballant grans organitzacions:

  • CREU ROJA
  • METGES SENSE FRONTERES
  • MOAS (Estació d'ajuda al migrant per mar)
  • UNICEF
  • PROGRAMA MUNDIAL D'ALIMENTS DE NACIONS UNIDES
  • RESCATE: ONG que treballa amb les persones refugiades des de 1960
  • SAVE A CHILDREN: En el seu web es poden consultar les accions específiques que estan duent a terme per ajudar als xiquets que fugen de la guerra.

Com acollir una família síria?

El sistema d'acollida d'Espanya s'articula a través de quatre centres repartits per Espanya València, Alcobendas, Vallecas i Getafe) i llocs gestionats per ONG, amb el finançament del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Quan un refugiat demana asil entra en un procés no només administratiu, sinó també d'adaptació i integració al país d'acollida. Sol rebre un permís de residència de 6 mesos que habitualment s'amplia, se'ls dóna allotjament, assistència sanitària, psicològica i també formativa, de manera que puguen aprendre l'idioma.

Des de la Direcció General d'Igualtat i Inclusió Social s'ha confeccionat una “fitxa” on es pretén recollir les demandes de les persones voluntàries que vulguen acollir a una família refugiada procedent de Síria.

Des de l'Oficina AMICS de l'Ajuntament de Peníscola, s'informa a les famílies i es prenen dades de les condicions que ofereixen per acollir a una família. Les fitxes que omplin les persones o unitats familiars voluntàries s'enviaran a la Direcció General d'Igualtat i Inclusió Social i aquesta traslladarà les dades al Ministeri.

Així mateix, des de l'Ajuntament es posarà a disposició de les famílies refugiades que pogueren arribar a la nostra població, el personal tècnic de l'Agència AMICS, així com de Serveis Socials, ja que no només es tracta de menjar i sostre, sinó que, a més, la integració requereix ajuda professional específica.

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola