Notícies

Andrés Martínez reclama al govern autonòmic la licitació del tram de la CV141 prevista per a aquesta tardor
04 noviembre 2015

Andrés Martínez reclama al govern autonòmic la licitació del tram de la CV141 prevista per a aquesta tardor

  • L’alcalde de Peníscola ha mantingut avui una trobada amb el director general d’Obres Públiques, a qui ha plantejat diversos projectes, com el de millora dels accessos a la zona sud
  • L’alcalde ha exigit avui a la Generalitat Valenciana el seu compromís amb la continuació dels projectes redactats per a l’execució de vials estratègics amb l’objectiu de la millora de la vertebració i les comunicacions en el municipi

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha mantingut avui una trobada amb el director general d’Obres Públiques, Carlos Domingo, per a requerir al govern autonòmic la licitació del projecte de millora del vial d’accés a la població, la CV141, entre altres temes, com l’estudi de la millora dels accessos a la zona sud.

L’alcalde ha exigit avui a la Generalitat Valenciana el seu compromís amb la continuació dels projectes redactats i l’execució de vials estratègics per a la vertebració i millora de les comunicacions en el municipi

En el cas de la carretera CV-141, que uneix el nucli urbà de Peníscola amb l’AP-7 i la N-340, l’actuació prevista per a la qual està orientada a resoldre els problemes de capacitat i seguretat vial i la construcció d’interseccions del tipus rotonda, compta amb un projecte en el qual s’aprofiten els camins i vials actuals ampliables amb part del futur viari previst pels desenvolupaments urbanístics per a completar les vies de servei.

En l’estratègia d’infraestructures de la Comunitat Valenciana i dins de les Actuacions Prioritàries 2015-2017, apareix aquesta actuació ja projectada en la província de Castelló, per això, Martínez ha requerit avui en la seua trobada amb el director general en quin moment de la licitació es troba aquesta actuació i quan considera que començaran les obres per a la millora de la seguretat vial de les persones que viuen en aquestes urbanitzacions adjacents a la CV-141, “una actuació que no admet demora per la seua importància i per l’avançat del procediment” ha asseverat l’alcalde.

El projecte per a la millora del vial

L’origen de l’actuació es localitza en l’enllaç del Ministeri de Foment entre la CV-141 i la N-340, per acabar en la connexió amb la nova carretera Peníscola-Benicarló, que es traça sobre el camí vell de Benicarló.

En el projecte, la calçada compta amb voreres i inclou pel marge dret una vorera ciclista i per a vianants, independitzada de la calçada principal per un separador enjardinat.

El projecte contempla un pressupost d’1.266.537 euros, per a la millora del rodolament de la calçada en un tram de 7Km, (des de la intersecció del vial amb la carretera Peníscola-Benicarló fins a la intersecció amb el camí dels Abellers i el camí de la Creu) la millora de la senyalització i l’asfaltat del camí de Cervera en un tram de 1400 metres per ampliar-lo com a desviament provisional del trànsit mentre s’executen les obres.

L’objectiu a llarg termini és convertir la carretera en una via parc. Per a això es projecta la construcció d’una glorieta de 21 metres de radi exterior en la intersecció existent amb la via pecuària colada de la Creu i camí Cervera.

El projecte planteja, a més, la construcció d’una vorera al llarg de 1200 metres que donarà continuïtat a l’itinerari de vianants existent fins la nova rotonda. Aquesta vorera es projecte en el marge dret en el sentit cap a Peníscola, en substitució de la cuneta actual, fins al límit de les edificacions existents, amb una amplària de tres metres.

La millora de l’accés a la zona sud

Durant la trobada en la Direcció General, l’alcalde ha plantejat novament al govern autonòmic la millora de l’accés a la zona sud del municipi per al qual la Generalitat Valenciana ja va elaborar un estudi bàsic.

L’objecte de l’estudi plantejava fins a quatre solucions per al passeig litoral, alternatives per a millorar l’accés al litoral sud de la població de Peníscola, en particular, creant un recorregut per a vianants i ciclista de capacitat elevada i reordenant l’accés de vehicles i l’aparcament.

Davant l’estat de la carretera sud i la falta de seguretat per als usuaris d’aquests accessos, Martínez ha volgut requerir a la Conselleria personalment la redacció del projecte d’execució definitiu per a la construcció del “Passeig litoral de les platges del sud de Peníscola” qüestió que ja s’ha efectuat mitjançant moció plenària al govern valencià, així com al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient del govern d’Espanya, “amb l’objectiu d’avançar en aquesta qüestió i avançar en la resolució i execució de millores” ha assegurat l’alcalde.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola