Notícies

Pastor assisteix a la posada en servei de la variant de Peníscola-Vinaròs de la N-340
15 octubre 2015

Pastor assisteix a la posada en servei de la variant de Peníscola-Vinaròs de la N-340

  • Són 18,25 quilòmetres de carretera amb una inversió de 83 M€ milions d’euros
  • Permet millorar la seguretat vial en el corredor de la N-340, així com una reducció notable del temps de recorregut
  • La ministra ha anunciat que aquest mes d’octubre està previst acabar el projecte de condicionament per resoldre el pas del Port de Querol en la N-232, de manera que es puguen licitar les obres en novembre

La ministra de Fomento, Ana Pastor, ha assistit avui a l’acte de posada en servei de la variant de Benicarló-Vinaròs de la carretera N-340, a Castelló. Amb aquesta actuació, s’evita que el trànsit circule per les travessies de Benicarló i Vinaròs al mateix temps que es millora la seguretat vial en el corredor de la N-340, i, a més, es redueix el temps de recorregut per als usuaris. Aquesta nova infraestructura beneficiarà uns 18.000 vehicles que circulen a diari per l’itinerari, 6000 d’aquests, pesats.

El pressupost d’inversió en l’obra puja a 61,66 milions d’euros, quantitats que, sumada al cost de redacció del projectes, a l’import estimat de les expropiacions i a l’assistència tècnica per al control i vigilància de l’obra, aboca una inversió total de 83,08 milions d’euros.

Característiques tècniques

Amb una longitud aproximada de 18,25 quilòmetres, la nova carretera que discorre a l’oest dels termes municipals de Peníscola, Benicarló i Vinaròs, acabant en el límit amb la província de Tarragona.

La carretera consta d’una calçada única de 7m i vorals de 2,50m amb les estructures preparades per a permetre la futura duplicació, quan l’increment de trànsit ho requerisca.

S’hi han disposat un total de cinc enllaços. Dos d’aquests en els extrems per connectar amb l’actual N-340 i la resta en les carreteres CV-135, N-232 i N-238. Addicionalment, l’enllaç inicial permet la connexió directa amb el peatge d’accés a l’autopista AP-7.

El traçat discorre per terreny pla i travessa set barrancs importants, que són salvats amb viaductes. La xarxa de drenatge es completa mitjançant múltiples obres de drenatge transversal consistents en marcs i tubs.

Igualment, la variant travessa en dos punts la línia ferroviària València-Tarragona mitjançant sengles estructures que s’eleven sobre el ferrocarril.

La permeabilitat transversal queda garantida mitjançant set passos superiors de camins o carreteres i quatre passos inferiors sota el tronc. L’accessibilitat a les finques limítrofes s’ha materialitzat mitjançant camins de serveis paral·lels a la carretera.

Al llarg del traçat hi ha diferents serveis afectats de tipus elèctric, telefònic i gas, així com recs, proveïment i sanejament que han sigut reposats assegurant la continuïtat del subministrament.

Integració ambiental i cultural

Entre les mesures de prevenció i correcció que s’han dut a terme destaquen el seguiment arqueològic, l’adequació paisatgística mitjançant plantacions i col·locació de proteccions acústiques.

La inversió en mesures d’integració ambiental i cultural assoleix els 5,33 milions d’euros.

N-340 a Castelló

Durant la seua intervenció en l’acte de posada en servei, Pastor ha assenyalat que es continua avançant en els treballs per duplicar la N-340 a Castelló, Benicàssim i Orpesa. Actualment es troba en fase de projecte la duplicació de la variant de Castelló, la variant de Benicàssim i la variant d’Orpesa.

N-232 a Castelló

Pel que es refereix a la N-232 a Castelló, la titular de Foment ha indicat que estan en marxa els projectes de condicionament entre la Masia de la Torreta i Morella sud; i barranc de la Bota i la Masia de la Torreta, que permetrà resoldre el pas del Port de Querol. En aquest últim cas, la ministra ha detallat que aquest mes d’octubre està previst acabar el projecte, de manera que es puguen licitar les obres el novembre.

Autovia de la Mediterrània A-7

Quant a l’Autovia de la Mediterrània A-7, Pastor ha subratllat que s’estan redactant els projectes dels tres trams entre Vilanova d’Alcolea i la Jana (Vilanova d’Alcolea-les Coves de Vinromà; les Coves de Vinromà-la Salzedella; la Salzedella-la Jana). Així mateix, ha apuntat que s’iniciarà la redacció del projecte del primer tram entre la Jana i el Perelló, que està previst licitar el 2016.

Rehabilitació i conservació

La ministra s’ha referit també a la recent licitació a través de la Societat Estatal d’Infraestructures del Transport Terrestre (SEITTSA) de la rehabilitació superficial del ferme de l’autovia A-7 entre la variant de Vall d’Uixó. A més, ha anunciat que a finals d’any es té previst licitar les obres de conservació del ramal directe Ronda Sud de Castelló N-340.

Inversió en carreteres de la Comunitat Valenciana

La dotació inversora destinada a la Xarxa de Carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana entre 2012 i 2016 supera els 804 milions d’euros.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola