Saluda de la Mantenidora de Festes 2024

Saluda de la Mantenidora de Festes - Rosa Arnau Salvador

Profundament agraïda i il·lusionada, així em sento enguany en rebre l'honor de ser la Mantenidora de les nostres benvolgudes Festes Patronals. De cap nou la Mare de Déu de l’Ermitana crida a festes.

La Patrona i protectora de la nostra ciutat ens convoca, un any més, a celebrar, a viure uns dies gojosos de convivència, a compartir. I és que tot setembre marca un abans i un després en el calendari de cada peniscolana i peniscolà, convertint aquesta celebració en un referent per a tots nosaltres: la festa uneix, ajuda a mantindre la identitat comuna, reforça el desig de caminar junts com a poble i ens fa més forts.

És un fil conductor d'emocions col·lectives, és sinònim de tradició, cultura i esbarjo, però també és l'escenari ideal perquè fem un punt i apart en la rutina quotidiana de les nostres vides.
Venen a la meua ment records de la infància i joventut, pujant al castell els dies 8 i 9 de setembre a veure els balls dels dansants i les llauradores, les lloes, la dansa batalla de moros i cristians… sentir i gaudir de les nostres tradicions més arrelades per les quals sento un respecte i afecte profunds que, de la mateixa manera que van fer amb mi, intento transmetre als meus fills.

En un entorn cada vegada més connectat, però globalitzat i uniforme, resulta essencial defensar i participar en els nostres costums, els que ens defineixen culturalment i com a poble, aqueixa herència riquíssima repleta de símbols i cerimònies que els nostres avantpassats ens van llegar. Perquè les Festes Patronals són més que esdeveniments socials per a divertir-se i desconnectar, aquesta cita exerceix un important paper a l'hora de mantindre viva tota aqueixa cultura popular que no es troba a l'abast dels llibres i que es transmet de generació en generació.

És per aquest motiu que els animo, peniscolans i visitants, a conéixer i participar en tots i cadascun dels actes festius en cada oportunitat que sorgisca, a viure'ls de primera mà amb total intensitat.

Des d'aquestes línies també vull felicitar la nostra Reina de Festes, Araceli, i  tota la seua Cort d'Honor que enguany acompanyaran a la Mare de Déu de l’Ermitana pels carrers del nostre nucli antic. Per a finalitzar, fer partícip de la felicitació a tota la població i a tots els visitants que s'acosten a viure els nostres dies grans, aprofitant al màxim cada instant.

BONES FESTES I VISCA LA MARE DE DÉU DE L’ERMITANA

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola