Notícies

El Ple de l’Ajuntament de Peníscola sol·licita de forma unànime a la Generalitat la millora del vial d’accés a la localitat
22 septiembre 2017

El Ple de l’Ajuntament de Peníscola sol·licita de forma unànime a la Generalitat la millora del vial d’accés a la localitat

  • El consistori aprova una moció a la Generalitat Valenciana per a la posada en marxa de les obres per a l’adequació de la carretera atés l’elevat flux de trànsit que registra el vial (CV141)
  • És la segona moció en aquest mandat que aprova el Ple municipal instant el govern valencià a millorar la seguretat del vial

El Ple de l’Ajuntament va acordar ahir per unanimitat de tots els grups sol·licitar a la Generalitat Valenciana la rehabilitació de la CV-141, via principal que connecta el nucli urbà de Peníscola amb l’AP-7 i la N-340. “El dit projecte va ser aprovat per l’antic executiu, però amb el canvi de govern es va esfumar” tal com ha argumentat el portaveu de l’equip de govern, Romualdo Forner.

Aquest ha recordat la visita que van efectuar els representants del govern municipal a l’inici de la legislatura, al director general d’Obres Públiques, Carlos Domingo, per consultar quina era la situació del projecte i sol·licitar-ne l’avanç i resolució. “La nostra sorpresa va ser, no només que el projecte havia desaparegut, sinó que se’ns va advertir que no hi hauria disposició pressupostària en tota la legislatura per escometre l’obra, ni en la totalitat, ni de forma parcial”, ha recordat Forner, amb estupor en “comprovar que els 1,2 milions d’euros previstos per l’anterior govern per iniciar les obres de millora del vial d’accés a Peníscola es van perdre, però, en canvi, el govern del Pacte del Botànic aconseguia reunir més d’un milió d’euros per dur a terme millores en quatre vials d’altres altres tantes localitats, curiosament, totes governades pels socialistes”

Forner ha recordat que el Ple municipal va aprovar l’any passat una moció per reclamar l’esmentada inversió i actuació al govern valencià en aquest mandat, a més, es va insistir al delegat del Consell en la província sobre la importància d’aquesta infraestructura, qui es va comprometre a atendre’n la petició. El Consell ha inclòs la revisió del projecte en els seus pressupostos “però encara no hem vist res nou, ni arrancar tan sols el procés de licitació per adjudicar la redacció de la revisió del projecte de millora de la seguretat de la carretera”, ampliava Forner.

Tal com marca la legalitat, el Ple pot reiterar la petició transcorregut un any, i en aquesta anualitat s’ha instat novament a l’executiu autonòmic a atendre la petició del municipi de Peníscola, en la sessió celebrada ahir.

Via principal d’accés a la localitat

Aquesta carretera es caracteritza per ser una via amb un sol carril pel sentit i vorals d’amplària variable. A més, hi ha trams de rectes que permeten la circulació a una velocitat elevada. Durant els sis mesos de la temporada mitja i baixa, atés el caràcter turístic de Peníscola, la població sobrepassa els 100.000 habitants, la qual cosa fa que aquest únic vial d’accés siga insuficient per assumir tot el flux de vehicles.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola