Notícies

La Diputació consolida entre els grans el Festival de Teatro Clásico de Peñíscola amb motiu del seu 20 aniversari
24 junio 2017

La Diputació consolida entre els grans el Festival de Teatro Clásico de Peñíscola amb motiu del seu 20 aniversari

  • L’atractiu programa inclou l’estrena de Otelo i dues obres de gran èxit com Cyrano de Bergerac i Jácara de Pícaros
  • Sales: “Hem invertit 150.000 euros enguany per posicionar Castelló dins del circuit de teatre clàssic més reputat”

La Diputació de Castelló ha fet un gran esforç enguany per situar el Festival de Teatre Clàssic de Peníscola en allò més alt del circuit nacional amb motiu del seu vinté aniversari. I per a això ha programat un atractiu programa que inclou el gran al·licient de l’estrena absoluta de Otelo, una obra que estan esperant els grans aficionats espanyols.

Tant Vicent Sales, vicepresident primer de la Diputació. com Carlos Benlliure, organitzador del festival, han destacat que aquest programa està entre els millors que es podran gaudir enguany a Espanya i, a més, en un escenari tan màgic i singular com el Castell de Peníscola.

“La Diputació ha incrementat fins als 150.000 euros la inversió en la vigèsima edició del Festival de Peníscola per posicionar la província dins del circuit de teatre clàssic més reputat. Gràcies a això, podem presentar avui un cartell de qualitat, a nivell dels grans festivals nacionals”, ha assegurat Sales.

Juntament amb Otelo, Benlliure ha destacat dues obres que s’han estrenat a nivell nacional i que estan tenint molt d’èxit. Es tracta de Cyrano de Bergerac, amb el reconegut actor José Luis Gil com a protagonista, i Jácara de Pícaros.

Sales ha incidit que “els clàssics, el llegat del Barroc i en especial el del Segle d’Or espanyol, troben en aquest festival el marc idoni per actualitzar-se, fer-ne reposicions, reviure i seguir estant presents, any rere any, en l’escena contemporània nacionals i internacional. Enguany el festival celebra la vintena edició i està consolidat ja com una citat ineludible per als amants del teatre clàssic, amb plens complets en totes les representacions, no en va, se celebra en un escenari que el converteix en una experiència única”.

El vicepresident ha assegurat que amb iniciatives com aquesta “potenciem el turisme cultural amb una oferta de teatre clàssic a nivell de qualsevol capital europea, a l’abast de tots, en un escenari singular; col·loquem Castelló dins del circuit nacional de teatre clàssic més reputat, i creem orgull de pertinença i augmentem el prestigi cultural del nostre territori”.

“El Pla Director el Castell de Peníscola és el full de ruta per treure el màxim profit al principal enclavament turístic de la província de Castelló, tenim en aquest fortificació una oportunitat única per incrementar el valor dels nostres pobles i la rendibilitat del sector turístic i cultural”, ha assenyalat.

La programació va des de l’obertura del festival, el pròxim 6 de juliol, fins al tancament el diumenge 30 de juliol, amb Cyrano de Bergerac. Entre aquests dies, vuit obres de teatre i nombrosos espectacles en els carrers que convertiran Peníscola i tota la província en l’epicentre del turisme cultural nacional. Tota la informació i la compra d’entrades es pot realitzar a través de la web castillodepeniscola.dipcas.es.

Programa del XX Festival de Teatro Clásico de Peñíscola

OTELO de la companyia Clásicos Contemporáneos (8 de juliol a les 22.30 hores, en el pati d’armes del Castell). Amb la presència d’Antonio Dechent, protagonista d’innombrables pel·lícules com 7 vírgenes, Alatriste o Los Borgia entre altres,  sèries de televisió com Brigada central, Lleno, por favor, El ministerio del tiempo. Amb ell, Yohana Cobo, actriu en les pel·lícules Volver, de Pedro Almodóvar, Bullyng, Tramontana i sèries de televisió com El comisario i Los misterios de Laura.

DON QUIJOTE EN LA PATERA (dia 13 a les 22.30 hores, en el pati d’armes del Castell). Es manté una iniciativa que va arrancar l’any passat, que és donar el mateix tractament a les obres que són destinades més al públic adult que a les de públic familiar. Per això s’ha programat aquesta obra de la companyia Teatro Clásico de Sevilla i text d’Alfonso Zurro. Una obra premiada en diversos festivals com FETEN, fira europea de teatre per a xiquets i xiquetes a Gijón, diversos premis Lorca, i que s’enllaça molt bé amb la realitat actual. Compta amb una esplèndida escenografia.

FUENTEOVEJUNA de la companyia TNT-El Vacie (dia 15 a les 22.30 en el pati d’armes del Castell). El col·lectiu de dones de ‘El Vacie’ s’ha posat una altra vegada en marxa. Després de recórrer, amb La casa de Bernarda Alba (2009) més de la meitat de les províncies espanyoles i recollir nombrosos èxits, Pepa Gamboa torna a dirigir-les en FUENTEOVEJUNA. Després de l’èxit en l’obertura de la XXV temporada del Teatro Central de Sevilla i haver rebut el Premio Andaluz Gitano, obrir el Teatro Español el 20 de gener. FUENTEOVEJUNA, de TNT- El Vacie arriba a Peníscola, una gran oportunitat de poder veure a aquestes dones damunt d’un escenari

EL PERRO DEL HORTELANO de la companyia El perro andalook (dia 18 a les 22.30 en el pati d’armes del Castell). Aquesta obra és una clara aposta pels actors de Castelló que han dut la seua carrera artística cap a altres terres. Amb la participació de l’actriu castellonenca María Calabuig, el Festival dona suport perquè aquests actors puguen actuar en la seua terra.

JÁCARA DE PICAROS de Hiperbólicas Producciones (el dia 22 de juliol a les 22.30 en el pati d’armes del Castell), sota la direcció de Borja Rodríguez, un gran director que ha estat girant amb els seus espectacles per tot l’estat, i la participació de Fredeswinda Gijón, Rosa Díaz, David Lorente i Alberto Gómez Taboada.

LA COMEDIA DE LOS ENREDOS (dia 27 a les 22.30 en el pati d’armes del Castell). Una divertida comèdia, amb un ritme desenfrenat i amb l’adaptació del text de Carlota Pérez Reverte. Estrenada a Madrid amb un gran èxit de públic, ve a Peníscola per després tornar-hi. Una història dirigida per Alberto Castrillo-Ferrer. Ell és actor i director, que va guanyar un Max al millor espectacle musical per Cabaré de caricia y puntapié, i va recollir molts èxits amb Ay Carmela… Es tracta d’una obra que no es poden perdre els amants del bon teatre.


CYRANO DE BERGERAC de la companyia La nariz de Cyrano (els dies 29 i 30 de juliol a les 22.30 en el pati d’armes del Castell). En l’obra comptem amb José Luis Gil, conegut pel seu personatge en televisió en la sèrie de Telecinco La que se avecina, interpretant a Enrique Pastor, i també conegut per innombrables participacions en pel·lícules com a actor de doblatge i pel seu últim muntatge teatral Si la cosa no funciona. També està Ana Ruiz, presentadora del programa Zona Disney, actriu en Camera café interpretant a Sofia Guillen, Amar en tiempos revueltos i en teatre la seua última participació és en l’obra Si la cosa no funciona, amb Jose Luis Gil. També participa Álex Gadea, un actor que ha participat en sèries de televisió com El comisario, Hospital Central, L'Alqueria Blanca, El secreto de puente viejo, Ciega a citas, Seis hermanas i ara està rodant la nova sèrie Tiempos de guerra, mentre que en teatre les seues últimes produccions realitzades són Un cuento para adultos i Los justos.

Activitats al carrer

La immersió en el festival del poble de Peníscola, amb els carrers i places a través de CÓMICOS DE CALLE de la companyia Amarillo producciones que el dia 7 de juliol, a partir de les 20.00 h, recorrerà el poble des de la platja fins al castell, amb les seues moixigangues, versos, cobles i altres accions del teatre barroc i connectaran amb turistes i residents de Peníscola.

Aquesta mateixa companyia realitzarà l’obertura del festival el dia 6 de juliol en la remodelada plaça del Far, a les 20.30h, utilitzant aquest element, que fins a la data estava en desús i que ha sigut rehabilitat com a dependències del Castell, per realitzar un espectacle preparat en exclusiva per a l’ocasió, amb la participació del pregó d’inauguració i escenes del clàssic espanyol.

I el dia 8, també pel nucli antic de Peníscola des de la platja fins al Castell, SUSURRADORES DEL VERSO. Uns actors van pels carrers i xiuxiuegen als oïts dels espectadors versos, passatges del Quixot, romanços, cobles...

El dia 27, en els jardins del Castell de Peníscola, a les 20.30 hores, i per a públic familiar, la companyia italiana La Bottega Teatrale representarà LA FAME DI ARLECCHINO.



Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola