Notícies

L’Ajuntament de Peníscola convoca una nova comissió de seguiment del PGOU
28 abril 2017

L’Ajuntament de Peníscola convoca una nova comissió de seguiment del PGOU

  • Els grups polítics municipals, els regidors no adscrits a grup i vuit entitats locals, entre col·lectius veïnals i empresarials, han sigut convocats, juntament amb l’equip redactor del Pla
  • S’hi ha presentat el nou document sorgit de la inclusió de les exigències de la Generalitat Valenciana perquè tots els participants puguen realitzar-ne l’avaluació i aportar-hi l’opinió en la pròxima convocatòria.

La Regidoria d’Urbanisme ha convocat, novament, la Comissió de Pla General d’Ordenació Urbana amb la finalitat de donar la màxima informació en relació a les modificacions que l’equip redactor del PGOU de Peníscola ha efectuat en el nou document a estudi.

Després d’incorporar les recents exigències en matèria normativa exigides per la Generalitat Valenciana, el consistori està avaluant la nova proposta de l’equip redactor del Pla i ha compartit, explicat i analitzat el document en aquesta sessió participativa presidida per l’alcalde de la localitat, Andrés Martínez; a la qual s’ha convocat als arquitectes que han elaborat la proposta modificada del PGOU, als grups polítics, als regidors no adscrits a grup polític, als tècnics municipals, així com a les vuit entitats que han integrat la comissió des que es va crear el 2008.

Agrupacions de veïns i representants de col·lectius empresarials han pogut conéixer de primera mà les modificacions i els condicionants que aquestes suposen per al desenvolupament urbanístic futur del municipi.

Fins a la data, s’ha donat compte del procés de contractació de l’equip redactor del PGOU, dels informes en relació al Concert previ realitzat per la Conselleria, la comparativa entre el PGOU en vigor i la proposta del PGOU que en moment oportú es va aprovar provisionalment, el document de Criteris i Objectius, i en aquesta última reunió, s’ha informat als presents sobre el document que va servir de base per a la primera exposició pública.

“Abans d’emetre una valoració i prendre cap decisió al respecte, és necessari que tant els grups polítics com la societat civil conega el document i, per tant, hem facilitat tota la documentació a la Comissió, informació que estarà a disposició de tots els veïns, en línia, en el Portal de Transparència de l’Ajuntament” ha explicat el regidor de l’àrea d’Urbanisme, Romualdo Forner.

Després de l’anàlisi de tots, es convocarà una nova comissió en la qual cada entitat i representant electe compartirà les seues impressions per abordar la votació, en un Ple municipal, del nou document de PGOU.

“Haurem de tenir en compte que el document està àmpliament condicionat per la normativa autonòmica i tenir en compte que aquesta opció és l’única possible davant l’opció de conservar el PGOU vigent de 1977” ha explicat, obrint la porta, així mateix, a una tercera via, “la de la negociació amb la Conselleria, amb qui sol·licitarem una trobada per traslladar les impressions i conclusions de la comissió per tractar de trobar una via negociada i de consens que permeta desbloquejar el PGOU”.

Tant l’alcalde com el regidor d’Urbanisme han constatat durant la trobada “que l’equip de govern practica el diàleg, la total transparència, va fomentar i fomenta la participació i la recerca de consens com a eines per avançar en el PGOU” tal com ha detallat el regidor.

El regidor ha recordat “el funcionament i convocatòries de les taules de participació ciutadanes, així com les anteriors comissions de seguiment celebrades i que va liderar aquest equip de govern per consensuar un PGOU que únicament va tindre dos vots en contra d’un total de 13 regidors, en la seua aprovació provisional” explicava el regidor.

La redacció de l’actual PGOU va ser contractada a l’equip redactor, recordava, per un alcalde en funcions, Rafael Serrat, primer socialista, després independent, i que en l’última legislatura va ser regidor per Izquierda Unida, actualment integrada en l’agrupació d’electors La Roca.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola