Notícies

La Unitat de Respir Familiar per als majors a Peníscola ja funciona en l’antic consultori mèdic
14 abril 2017

La Unitat de Respir Familiar per als majors a Peníscola ja funciona en l’antic consultori mèdic

  • L’alcalde ha comprovat el resultat de les obres i tasques d’adequació del nou centre on s’iniciava el trasllat del servei, fa aproximadament un mes
  • L’edifici de titularitat municipal, permet als usuaris comptar amb més sales per a l’activitat física, garantir també el repòs i descans o el gaudi de l’aire lliure, ja que compta amb diverses estances, un pati de darrere i dos accessos en una ubicació privilegiada, vora el port pesquer i l’entrada al nucli antic.

Després de l’obertura del nou Centre de Salut, el passat mes d’octubre, la Regidoria de Benestar Social va sol·licitar a la Conselleria que desallotgés el mobiliari i equipaments de l’edifici de titularitat municipal que, durant dècades, havia acollit el consultori mèdic.

El mes de desembre acabava el desallotjament i, després de designar un equip de l’àrea d’Urbanisme per part de l’Ajuntament per a la reforma i adaptació d’aquest edifici als nous usos, la Brigada Municipal d’Obres i Serveis duia a terme el trasllat d’equips i mobiliari, així com les reformes requerides pels Serveis Socials per a l’adaptació del local fins a finals del mes de febrer.

L’obertura d’aquest nou espai destinat a la Unitat de Respir, a principis del mes de març, permet als usuaris del servei comptar amb més sales per a l’activitat física, tallers, espai d’emmagatzematge i el desenvolupament d’activitats a l’aire lliure, ja que compta amb dues plantes, un pati i dos accessos, en una ubicació privilegiada, vora al port pesquer i a l’entrada del nucli antic.

L’alcalde, Andrés Martínez, i la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol, han supervisat el desenvolupament de les tasques i el procés de trasllat, que ha finalitzat en els últimes dies, després de la incorporació “dels últims retocs” tal com explicava la regidora de l’àrea, que ha anunciat encara diverses millores en la zona exterior “on ubicarem una barana de seguretat i bandes antilliscants en les rampes perquè puguen gaudir tots del pati i de les activitats a l’aire lliure en el mateix recinte”.

Martínez, que visitava aquesta setmana l’equip de treball, els voluntaris i els usuaris del centre, ha reiterat “la nostra voluntat d’ampliar el servei, i sumar hores d’obertura durant la vesprada”, i destacava “la importància de comptar amb la possibilitat de disposra d’aquest servei, cada vegada més i millor adaptat a les necessitats de les famílies del municipi”.

Un servei de suport familiar
La Unitat de Respir funciona a Peníscola des del mes de març de l’any passat, finançada a través d’una subvenció de la Diputació de Castelló.

Com és un recurs públic destinat a persones majors amb problemes de discapacitat física o en fase inicial de deteriorament cognitiu, la seua finalitat primordial és proporcionar una atenció integral, dinàmica i individualitzada, de caràcter social i de suport familiar, amb la finalitat de millorar-ne l’autonomia personal i permetre que les persones continuen en el seu entorn habitual.

L’equip de la Unitat de Respir està format per una monitora i diversos voluntaris, sota la supervisió de la treballadora social, especialitzada en matèria de dependència, amb la qual compten els Serveis Socials municipals.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola