Notícies

L’Ajuntament de Peníscola millora el servei de recollida de residus per als hotels
28 marzo 2017

L’Ajuntament de Peníscola millora el servei de recollida de residus per als hotels

  • S’hi han repartit quasi 300 contenidors especials als establiments d’allotjament, en funció de les seues necessitats
  • En els pròxims 6 mesos el municipi comptarà amb la totalitat dels contenidors de la via pública i la flota de vehicles de recollida renovats, a més, nous contenidors accessibles, més punts de recollida selectiva i tres centres d’aportament de gran capacitat

Amb l’objectiu de millorar el sistema de recollida de les escombraries, l’àrea de Serveis de l’Ajuntament de Peníscola ha inclòs en el nou contracte de Recollida de Residus Sòlids Urbans, una dotació de contenidors específics per a hotels.

L’objectiu d’aquesta mesura és augmentar l’eficiència i coordinació del sistema, així com garantir l’equipament necessari per facilitar-ne la tasca de col·laboració amb el servei municipal.

“Durant aquesta setmana s’han distribuït 270 contenidors especials i diferenciats de la resta de recipients de la via pública. Aquests són de titularitat municipal, per als quals l’Ajuntament ha programat un servei mensual de neteja i higienització, tasca que es realitzarà amb la mateixa periodicitat que per a la resta de contenidors del municipi”, ha explicat el regidor de l’àrea, Alfonso López, que ha supervisat el procediment de lliurament dels contenidors en els hotels aquests dies, als quals es va efectuar una enquesta prèvia per conéixer les seues necessitats. L’alcalde, Andrés Martínez, ha volgut comprovar personalment quina és la capacitat dels recipients i ha contrastat amb el servei i els mateixos hotelers la utilitat i millores del servei.

Coordinació per a la millora del servei

Per a qualsevol operació de manteniment i/o reparació o una altra incidència relacionada amb els contenidors, l’empresa concessionària del servei, Fobesa, ha posat a disposició dels establiments un telèfon de contacte.

Les escombraries hauran de dipositar-se en bosses de plàstic, dins dels contenidors, mai a granel, com estableix l’Ordenança Municipal en el capítol cinqué, article 22. Els contenidors van numerats, i ubicats en el plànol del municipi, de manera que tant l’empresa prestatària del servei com els serveis tècnics municipals puguen tenir controlat el contenidor en la seua ubicació i, davant de qualsevol incidència, es puga actuar de forma immediata i sense cap error.

Tots els contenidors duen incorporat un TAG que identifica de manera exclusiva el contenidor, cosa que facilitarà tenir un historial dels serveis i manteniments realitzats, així com las seua ubicació exacta.

Més millores en el nou contracte

A més, es renovaran tots els contenidors de RSU, aquests seran intel·ligents, de major capacitat i comptaran amb un sistema de peatge que facilitarà la traçabilitat de les tones de residus, així com el seguiment i control de la seua gestió. També es comptarà amb contenidors adaptats i accessibles sota petició dels usuaris.

Així mateix, es comptarà amb tots els vehicles de recollida de RSU renovats i rutes diàries en totes les zones del municipi, sense excepció, la qual cosa suposa millores, no només en la capacitat de càrrega, sinó també en la prestació de servei en barris o urbanitzacions en les quals fins avui comptaven amb recollida en dies alterns.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola