Notícies

L’Ajuntament de Peníscola avança en les obres de conversió de l’antic consultori en la nova Unitat de Respir
17 febrero 2017

L’Ajuntament de Peníscola avança en les obres de conversió de l’antic consultori en la nova Unitat de Respir

  • L’alcalde ha comprovat, amb part de l’equip de Serveis Socials, els avanços dels treballs. Aquest nou emplaçament per al servei destinat als majors obrirà durant el mes d’abril les portes
  • L’edifici de titularitat municipal, permetrà als usuaris comptar amb més sales per a l’activitat física i a l’aire lliure, ja que compta amb dues plantes, un pati i dos accessos en una ubicació privilegiada, vora el port pesquer i a l’entrada del nucli antic
  • Després de les tasques de buidatge de mobiliari i equipaments del centre que va allotjar les consultes sanitàries fins al passat mes d’octubre, s’han iniciat el trasllat d’equips i les reformes

Després de l’obertura del nou centre de salut, el passat mes d’octubre, la Regidoria de Benestar Social sol·licitava a la Conselleria que desallotgés el mobiliari i equipaments de l’edifici de titularitat municipal que, durant dècades, havia acollit el consultori mèdic.

El mes de desembre acabava el desallotjament i, després de designar un equip de l’àrea d’Urbanisme per part de l’Ajuntament, per a la reforma i adaptació d’aquest edifici als seus nous usos, la Brigada Municipal d’Obres i Serveis ha dut a terme el trasllat d’equipaments i mobiliari, així com les reformes requerides pels Serveis Socials per a l’adaptació del local.

L’obertura d’aquest nou espai destinat a la Unitat de Respir, previst per al mes d’abril, permetrà als usuaris del servei comptar amb més sales per a l’activitat física, tallers, espai d’emmagatzematge i el desenvolupament d’activitats a l’aire lliure, ja que comptar amb dues planes, un pati i dos accessos en una ubicació privilegiada vora el port pesquer i a l’entrada del nucli antic.

L’alcalde, Andrés Martínez, i la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol, han supervisat l’avanç de les tasques amb part de l’equip dels Serveis Socials municipals.

“La nostra voluntat és seguir destinant a usos socials aquest edifici, donant prioritat als nostres majors, que comptaran amb més i millors instal·lacions per a la Unitat de Respir” ha assegurat l’alcalde, Andrés Martínez.

Un servei de suport familiar
La Unitat de Respir funciona a Peníscola des del mes de març de l’any passat, finançada a través d’una subvenció de la Diputació de Castelló, en les dependències dels Serveis Socials municipals.

Sent aquest un recurs públic destinat a persones majors amb problemes de discapacitat física o en fase inicial de deteriorament cognitiu, la seua finalitat primordial és proporcionar una atenció integral, dinàmica i individualitzada, de caràcter social i de suport familiar, per tal de millorar la seua autonomia personal i permetre que continuen en el seu entorn.
L’equip de la Unitat de Respir està format per la psicòloga cuidadora i un voluntari, sota la supervisió de la treballadora social especialitzada en matèria de dependència amb què compten els Serveis Socials municipals.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola