Notícies

Peníscola programa més de trenta activitats per celebrar el Nadal
07 diciembre 2016

Peníscola programa més de trenta activitats per celebrar el Nadal

  • Les àrees de Cultura, Esports, Festes, Benestar Social i Turisme han coordinat una agenda per a tots els públics, que arranca amb el Mercat de Nadal d’aquesta setmana
  • La litúrgia i celebracions pròpies de les festes o la promoció de l’oferta gastronòmica són algunes de les propostes, així com Peñisnadal, un dels programes estrella de les festes.
  • La novetat és la Festa de Cap d’Any, que inclourà el tradicional repartiment de raïm de la sort i sumarà un ball popular fins a la matinada

Les festes nadalenques i l’acomiadament de l’any en el mes de desembre són bones excuses per programar, en els dies festius, propostes i activitats per gaudir en família. Així, des de diferents àrees de gestió en l’Ajuntament i en col·laboració amb particulars, associacions i entitats locals, Peníscola proposa una completa programació nadalenca i per a tots els públics.

Els actes amb major èxit de participació en els anteriors anys i que contempla la programació d’aquest Nadal són l’arribada del Pare Noel i el repartiment de joguets a tots els xiquets i xiquetes de la localitat, la cavalcada dels Reis Mags i el saló infantil Peñisnadal, que se celebrarà entre els dies 27 de desembre a 4 de gener, amb la interrupció del primer d’any, que serà festiu. Pensant també en el gaudi dels més menuts i tractant-se de les dates nadalenques, l’àrea de Benestar Social ha programat el Servei d’assessorametn per a l’elecció de joguets, en la Ludoteca municipal.

La novetat en la programació la trobem en la celebració de la nit de Cap d’Any en la qual, com és tradicional, l’Ajuntament farà el repartiment de raïm de la sort enfront del campanar de l’església de Santa Maria, després del qual s’ha programat un ball popular en el tendal de festes, que estarà ubicat en la zona del Centre d’Estudis.

Les propostes per a la dinamització del comerç local i el sector turístic engloben el mercat de Nadal, que se celebrarà aquest pont; el Mercat Medieval, que tindrà lloc entre els dies 30 de desembre i 1 de gener, les Jornades Gastronòmiques de Cuina Tradicional, entre els dies 3 i 1.8 de desembre, o les visites guiades gratuïtes pel nucli antic i per la Peníscola de Cine.

En el pla esportiu, els concursos de pesca, el campus de futbol solidari de la Penya Barça, o la Cursa 5k que se celebrarà el gener són algunes de les propostes que inclou l’agenda nadalenca.

A més, la col·laboració de diferents associacions culturals i particulars ha permés incloure en la programació el curs de confecció de centres nadalencs, l’exposició de bonsais, l’exposició permanent de pessebres, el festival de Nadal de l’Escola de Música o el concert de la Coral Polifònica.

“L’esforç de tantes agrupacions locals per participar i sumar-se a la programació d’activitats per a aquestes festes és digne de reconeixement i de felicitació” ha destacat lar regidora de Festes, Raquel París, que ha agraït també la tasca de coordinació de els diferents àrees per a la confecció del programa, que inclou més de trenta propostes per a tots els públics.

Per a aquells que gaudeixen de la litúrgia, el calendari religiós inclou la celebració de la Missa del Gall, que enguany també s’avança a les vuit de la vesprada per facilitar a les persones més majors la seua participació – una reivindicació que la comunitat de la parròquia ha consensuat amb el prevere -; també se celebrarà la missa el dia de Nadal, el dia de Sant Esteve, amb la cercavila de la Banda de Música, l’Any Nou i la tradicional celebració, el dia 6 de gener, en presència de les majestats els Reis Mags.


 

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola